Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συμπαράταξη και η αντίσταση θα είναι μακροχρόνια

Ο δημοσιογράφος Γ. Διακογιάννης ("ΤΑ ΝΕΑ") υπέβαλε την παρακάτω ερώτηση:

"Οι καλοπροαίρετοι της ιστορίας λέγανε ότι το άνοιγμα του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ οπωσδήποτε σηματοδοτείται και από τη συμμετοχή της κυρίας Κανέλλη. Οι κακοπροαίρετοι λέγανε ότι η κυρία Κανέλλη ήθελε να βάλει υποψηφιότητα για να γίνει ευρωβουλευτής. Ομως τελικά, απ' ό,τι φαίνεται από τη σημερινή σύνθεση εφόσον έχετε ορίσει τους τρεις, η κυρία Κανέλλη μάλλον θα είναι σε μια μη εκλόγιμη θέση. Θα ήθελε να μας πει η κυρία Κανέλλη το νόημα αυτής της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ; Γιατί συμμετέχει;".

Παίρνοντας το λόγο η Λιάνα Κανέλλη τόνισε: "Αγαπητέ συνάδελφε, περίμενα τη σημερινή αναγγελία για να δικαιωθεί η επιλογή μου, της συμπαράταξης με αυτούς που - όπως έχω δηλώσει δημοσίως - βρίσκονται εμπράκτως στους δρόμους και φωνάζουν όχι. Οσοι πίστεψαν και πιστεύουν ότι η κοινή γνώμη από τη μια πλευρά - και το λέω σαν άνθρωπος που είναι δημοσιογράφος και άνθρωπος της τηλεόρασης 25 χρόνια - και ο λαός είναι δύο διαφορετικά πράγματα, οπότε στο πρώτο ασκείς θέση και την εκφράζεις μόνο με δημοσκοπήσεις και στο δεύτερο χρησιμοποιείς τις εκλογές ως δημοσκοπικό φαινόμενο ανά 4ετία ή 5ετία, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν λάθος.

Η συμπαράταξη και η αντίσταση που θα είναι μακροχρόνια, πολύ κοπιαστική, αφόρητα ανηφορική και δυστυχώς με τεράστιο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, δεν είναι υπόθεση ούτε συναλλαγής, ούτε παζαρέματος, ούτε καρεκλών. Δε συμπαρατάχτηκα για να αποκτήσω αξίωμα.Δόξα τω θεώ, η κοινή γνώμη και ο λαός με έχουν τιμήσει και οι συνάδελφοί μου με τη δυνατότητα να λειτουργώ σε αυτά.

Συμπαρατάσσομαι, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει διάσταση έργων και λόγων στους ανθρώπους και στους πολίτες.Εγώ φαντάστηκα τον 21ο αιώνα ως αιώνα των ανθρώπων και των λαών. Φαντάστηκα την Ευρωπαϊκή Ενωση ως τέτοια και έχοντας σπουδάσει και σε αμερικάνικο κολέγιο γνώριζα ή διδάχτηκα στραβά τον καιρό της χούντας ότι και το αμερικάνικο όνειρο προς τα εκεί κατέτεινε.

Είμαι αντιμέτωπη, όπως και οι υπόλοιποι, που είναι είτε κοινό μου, είτε συμπολίτες μου και λαός, με έναν αμερικάνικο και ευρωπαϊκό εφιάλτη. Σε αυτόν αποφάσισα να πω "όχι" και καταθέτω τις ταπεινές μου δυνάμεις συντεταγμένη σε μέτωπο, γιατί στα μεγάλα ζητήματα "όχι" δεν μπορεί να λέει κανένας μόνος του κατά το δοκούν".

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: "Να μου επιτρέψετε όμως να εκφράσω και μια παρατήρηση προς τον αγαπητό Γιάννη Διακογιάννη. Γιατί μας έκοψες κοστούμι τριών βουλευτών; Εγώ ανακοίνωσα τρεις. Δε σημαίνει ότι αυτό είναι το όραμα ή ο στόχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Εμείς πιστεύουμε στη μεγάλη δυναμική και νομίζω ότι μας έβαλες πολύ στενό κοστούμι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ