Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15 εταίροι ΝΑΤΟικών εγκλημάτων

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Οποιαδήποτε συμφωνία, με όποιον τρόπο και αν γίνει, κάτω από τον πυραυλικό τρόμο και όποτε και αν γίνει, δεν πρόκειται, να καλύψει τις ευθύνες του συλλογικού εγκλήματος. Η Γιουγκοσλαβία καταστρέφεται συστηματικά, οι άνθρωποι σκοτώνονται, η οικονομική και παραγωγική δομή αποσαθρώνεται. Και το μέλλον της "αποκατάστασης" αναλαμβάνεται, κυνικά, από τους επιδρομείς. Μαζί όμως με την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, καταρρέει και ο μύθος της Ευρώπης των συνενόχων.

Αυτή είναι, άλλωστε, και μια από τις αντιφάσεις και αντιθέσεις του άγριου καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού της νέας τάξης και του ΝΑΤΟικού εργαλείου εφαρμογής της. Η Ευρώπη των δεκαπέντε συνενόχων, με την άμεση, ή έμμεση συμμετοχή της, αυτοακυρώνεται και ακυρώνει την εικόνα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν γι' αυτήν, οι ευρωλάγνοι της οικονομικής και νομισματικής ολοκλήρωσης. Μιας Ευρώπης που μετατρέπεται σε θλιβερό υποκατάστατο, αποκαλύπτοντας τη χίμαιρα, την αυταπάτη και την απάτη της "Ευρώπης των λαών", στη θέση της αγωνιστικής παρέμβασης των λαών για μια άλλη Ευρώπη.

Ευρωεκλογές σε λίγο και ο λαός μας που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, κατά του αμερικανοΝΑΤΟικού, νέου ολοκληρωτισμού, καλείται να επιβεβαιώσει την ωριμότητά του, με την επιψήφιση των υποψηφίων του ΚΚΕ που, με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, κάλεσε σ' ένα μέτωπο αντίστασης.

Ευρωεκλογές σε λίγο και ο κάθε πολίτης που αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα της ζωής, που οξύνονται από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής "ολοκλήρωσης", καλείται ν' αντισταθεί και με την ψήφο του. Να ορθώσει ανάχωμα σ' αυτή την πορεία προς το 2000, προπομπός σχεδίων της οποίας είναι - και για την περιοχή μας - η δολοφονική επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Η απίστευτη θηριωδία κατά του γιουγκοσλαβικού λαού δεν περιλαμβάνει μόνο την επιδίωξη, παγκόσμιας επικυριαρχίας, αναδιανομής της λείας και του ελέγχου των φυσικών πόρων και των αγορών, αλλά και απροκάλυπτες απειλές για αποσταθεροποιητικές κινήσεις και υποκινούμενες συγκρούσεις στη γειτονιά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ