Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΣΚΟΥ
"Αστυνομικοί και πυροσβέστες, να βρεθούν στο πλάι του λαού"

Με τους εργαζόμενους στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βέροιας συζήτησε χτες, κατά τη διάρκεια περιοδείας της, η βουλευτής του ΚΚΕ

"Αστυνομικοί και πυροσβέστες, να βρεθούν στο πλάι του λαού που αγωνίζεται, για να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβίας και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς". Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τους εργαζόμενους στο πλαίσιο περιοδείας της, χτες το πρωί, στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βέροιας.

Συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ η Μ. Μπόσκου, συναντήθηκε με το σωματείο αστυνομικών υπαλλήλων του νομού, τους διευθυντές των αστυνομικών υπηρεσιών και της Πυροσβεστικής και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Το σωματείο των αστυνομικών πέρα από τα γενικά ζητήματα που αφορούν όλους του συναδέλφους τους, όπως το ωράριο και τις χαμηλές αμοιβές, έθεσαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του νομού και αφορούν βασικά προβλήματα υποδομής, όπως αυτό των κτιριακών εγακταστάσεων. Να σημειωθεί ότι το κτίριο που στεγάζει την αστυνομία της Βέροιας χτίστηκε το 1908 και είναι ετοιμόροπο. Η αναβάθμιση των υπαρχόντων υπηρεσιών, όπως είναι η αναδιοργάνωση του τμήματος αγορανομίας. Η έλλειψη καθαριστριών και η ανάγκη κάλυψης των εξόδων από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Η κακή κατάσταση των κρατητηρίων, αλλά και η ανάγκη ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων που διαθέτουν.

Παρόμοια είναι τα προβλήματα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το ωράριο εργασίας τους και έθεσαν μισθολογικά ζητήματα. Κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Πυροσβετική Υπηρεσία στην Βέροια, όπου ενώ υπάρχει οικόπεδο καθυστερεί η ανέγερση του κτιρίου λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Οπως τόνισαν οι εργαζόμενοι τα ήδη υπάρχοντα μηχανήματα δεν επαρκούν για τις σημερινές ανάγκες όπως αυτό της κλίμακας, το οποίο δε φτάνει στο σημερινό ύψος των πολυκατοικιών, ενώ υπάρχει και άμεση ανάγκη αύξησης του προσωπικού.

Η αντιπροσωπεία της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, ενώ απ'την πλευρά της η Μ. Μπόσκου δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα της υποδομής των δύο Υπηρεσιών στην Βουλή. Το κλιμάκιο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις θέσεις του Κόμματος για τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τις Ευρωεκλογές και τους κάλεσε να βρεθούν στο πλάι του λαού που αυτήν την στιγμή αγωνίζεται για τα δημοκρατικά του δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ