Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΝΤΡΑΚΟΜ - ΒΙΑΝΕΞ
Μήνυμα αντίστασης να βγει μέσα από τις κάλπες

Περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή

"Η πρώτη ανάγκη είναι μέσα από τις ευρωεκλογές να βγει ισχυρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, για μια Ευρώπη της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών". Με τα λόγια αυτά ο Μπάμπης Αγγουράκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, κάλεσε τους εργαζόμενους στην Ιντρακόμ να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, αντιστεκόμενοι με αυτό τον τρόπο στη μετατροπή της χώρας μας και των Βαλκανίων σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ.

Δύο χώρους δουλιάς στην εταιρία τηλεπικοινωνιών Ιντρακόμ, στην Παλλήνη, επισκέφτηκε χτες ο Μπ. Αγγουράκης, στα πλαίσια της περιοδείας, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Κόμματος, στην οποία συμμετείχε και ο Ν. Στεφανίδης,νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής. Οπως επισήμαναν μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το κλιμάκιο του ΚΚΕ, "έχετε έρθει και σε περιόδους μη προεκλογικές". "Εχουμε μία μόνιμη επαφή με τους εργαζόμενους όλων των χώρων και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπ. Αγγουράκης.

Οπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η χρονική στιγμή που θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς στη γειτονική Γιουγκοσλαβία διεξάγεται ένας εγκληματικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος. "Παρόλο που η Ελλάδα δε συμμετέχει με βομβαρδιστικά αεροπλάνα, ωστόσο έχει εμπλακεί πολύ σοβαρά στον πόλεμο, καθώς οι διευκολύνσεις, που έχει προσφέρει στο ΝΑΤΟ με τη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο είναι πάρα πολλές", υπογράμμισε μιλώντας στους εργαζόμενους στην Ιντρακόμ, ο Μπ. Αγγουράκης.

"Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή θα είναι πολύ πιο αντιδραστική στο μέλλον από ό,τι ήταν η παρουσία του στην Ελλάδα τη δεκαετία του '50 - συνέχισε - για το λόγο αυτό καλούμε όλους αυτούς, που αντιδρούν στον πόλεμο στα Βαλκάνια, στη "νέα τάξη πραγμάτων" να μας δώσουν τη δύναμη, ώστε μετά τις ευρωεκλογές να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, για την ειρήνη".

Από την πλευρά του ο Ν. Στεφανίδης επισήμανε: "Ζητάμε να μας κρίνετε με βάση τα όσα έχουμε κάνει και πει για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ΟΝΕ στο παρελθόν, όπου είχαμε τοποθετηθεί από την αρχή της δημιουργίας τους ενάντια, όταν οι άλλοι εκπρόσωποι των κομμάτων έλεγαν ότι θα "τρώμε με χρυσά κουτάλια". Τα "χρυσά κουτάλια" αποδείχτηκε ότι είναι μόνο για τους ιμπεριαλιστές και τους κεφαλαιοκράτες και όχι για το λαό και τους εργαζόμενους".

Στη συνέχεια τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τη φαρμακοβιομηχανία "Βιανέξ" στην Παλλήνη, όπου συναντήθηκαν με τους ογδόντα εργαζόμενους σε αυτήν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μπ. Αγγουράκης κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν τον πραγματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών και να τιμωρήσουν τις δυνάμεις που συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. "Οι βόμβες που πέφτουν εκεί δεν αφορούν μόνο τους Γιουγκοσλάβους, αφορούν όλους τους Ευρωπαίους, καθώς πλήττουν και τα δικαιώματά τους στην εργασία, στην ασφάλεια, στη ζωή", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ