Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο του ΝΑΤΟ

Ομιλία του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ στη Φραγκφούρτη

Επέστρεψε χτες από τη Γερμανία μετά από πολυήμερη περιοδεία, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον επίτιμο Πρόεδρο του Κόμματος Χ. Φλωράκη στην οποία συμμετείχε και ο Μ. Κοψίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Προχτές, τελευταία μέρα, ο Χ. Φλωράκης μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων του Κόμματος, στη Φραγκφούρτη. Στην ομιλία του ο Χ. Φλωράκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

"Αναφορικά με τα γενικότερα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου κανένας δεν ξέρει πού τελικά θα οδηγηθούν τα πράγματα. Το πρόβλημα δεν είναι η ενίσχυση της ΕΕ ή η δημιουργία ισχυρών ιμπεριαλιστικών πόλων ανταγωνιστικών. Η λύση βρίσκεται στην αποδυνάμωση κάθε ιμπεριαλισμού είτε αμερικάνικου, είτε ευρωπαϊκού. Η λύση βρίσκεται σε μια Ευρώπη των λαών και όχι των πολυεθνικών.

Οσον αφορά τους βομβαρδισμούς των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων εναντίον της Ν. Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα στο πότε οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καταφεύγουν στα όπλα, χρειάζεται να υπογραμμιστεί ότι, συνήθως, είναι μια η αιτία: Η θέλησή τους να κυριαρχήσουν στις αγορές, να εξασφαλίσουν τον έλεγχο και να κερδίσουν περισσότερα. Να εξασφαλίσουν νέες περιοχές που είναι πλούσιες σε παραγωγικές πηγές και πρώτες ύλες και να τις εκμεταλλεύονται. Στα πλαίσια αυτά βρίσκεται και η βασικότερη αιτία της βάρβαρης επίθεσης στη Σερβία όπως και στο γενικότερο ανταγωνισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ιδιαίτερα είναι τα διδάγματα που βγαίνουν από αυτή τη βάρβαρη επίθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων ενάντια στη Γιουγκοσλαβία: 1) Αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο του ΝΑΤΟ και σ' αυτό. 2) Αποκάλυψε ότι στο ΝΑΤΟ που διακηρύσσει την ισοτιμία των μελών του, υπάρχει το αφεντικό, οι ΗΠΑ και οι υπηρέτες. 3) Αποκάλυψε τη διαστρέβλωση της έννοιας του εθνικού, αφού αποκαλούν το ταξικό τους συμφέρον, εθνικό. Το κυριότερο, αποδείχνει ότι η αντίσταση του λαού, έστω και μιας μικρής χώρας, μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια των πιο ισχυρών δυνάμεων του κόσμου.

Σχετικά με τον ισχυρισμό της κυβέρνησης, ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, όταν ανήκει στο ΝΑΤΟ και όταν υποτάσσεται στα κελεύσματα των Αμερικανών, επισημαίνω ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ισχυρή μόνο όταν στηρίζεται στις λαϊκές δυνάμεις, στην ανάπτυξη της χώρας, όταν υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την εθνική της κυριαρχία. Είναι ισχυρή όταν υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή και θρησκεία και όταν καλλιεργεί φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονες".

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές σημείωσε: "οι ευρωεκλογές πρέπει να αποτελέσουν μια ισχυρή απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και ενίσχυσης του ΚΚΕ, που αρνείται κατηγορηματικά και σταθερά την υποταγή της χώρας στα ξένα και ντόπια μονοπώλια".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέοι κρίκοι στην επικίνδυνη αλυσίδα(2023-08-19 00:00:00.0)
Το συμφέρον του λαού είναι απεμπλοκή τώρα από τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ!(2023-01-17 00:00:00.0)
Ηχηρό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου(2004-05-20 00:00:00.0)
Σε ραδιενεργό κλοιό η γειτονιά μας(2001-02-28 00:00:00.0)
Απάντηση με κόκκινη παντιέρα(1999-06-02 00:00:00.0)
Η υποταγή δεν είναι η μοίρα των μικρών λαών(1999-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ