Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα

Οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου της ΕΕΔΥΕ, συνεχίζονται και έχουν αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα, που αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Το αντιπολεμικό "γαϊτανάκι" συνεχίζεται, λοιπόν, με τις εξής δραστηριότητες:

Αντιπολεμικός Μάης στον Πειραιά

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου διοργανώνουν το Σάββατο 15 Μάη στις 5.00 μμ,στο γήπεδο του Σχιστού, φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου, ενάντια στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Συμμετέχουν οι ακαδημίες των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης, ΑΠΟ "Κερατσίνι", ΑΠΨΟ "Νέοι Ευγενείας", ΑΠΣ "Αμφιάλη", ΑΕ "Χαραυγή", με σύνθημα "Το ποδόσφαιρο σημαιοφόρος της ειρήνης". Στο τέλος των αγώνων, οι ποδοσφαιριστές της πόλης θα στείλουν μήνυμα στους Σέρβους συναθλητές τους, το οποίο θα παραλάβει Σέρβος αθλητής.

- Την Κυριακή 16 Μάη,οι Επιτροπές Ειρήνης Κερατσινίου, Περάματος και Νίκαιας διοργανώνουν ποδηλατοδρομία ενάντια στον πόλεμο.Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 πμ από τα καραβάκια του Περάματος. Στις 10.45 πμ θα γίνει στάση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Νίκαια.

Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: "Ελα σήμερα μαζί με τους ποδηλατοδρόμους της ειρήνης αύριο σε νέες κινητοποιήσεις".

Στη διοργάνωση, συμπαραστέκονται οι Δήμοι Περάματος, Κερατσινίου και Νίκαιας.

- Την Κυριακή 23 Μάη,στις 7.30 μμ, στην πλατεία Λαού θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "ΜΜΕ και "νέα παγκόσμια τάξη"", που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το Δήμο, τις Δημοτικές Κινήσεις και φορείς της πόλης, διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Μάη στις 7.30 μμ για συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, στην πλατεία Βάρναλη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα και επώνυμοι τραγουδιστές.

Στη Δάφνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν πολύμορφες φιλειρηνικές αντιπολεμικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το Δήμο:

- Σήμερα Πέμπτη 13 Μάη, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνει μουσική εκδήλωση συμπαράστασης στον κουρδικό και το σερβικό λαό. Επίσης οργανώνει δανειστική έκθεση "αντιπολεμικού βιβλίου" από τη βιβλιοθήκη του Δήμου.

- Αύριο Παρασκευή 14 Μάη, πραγματοποιείται πολύμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση από τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Θα ακουστούν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Δάφνης μηνύματα ειρήνης από παιδιά προσφύγων - κατοίκων Δάφνης.

- Το Σάββατο 15 Μάη, στις 10.00 πμ, οι Πρόσκοποι διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Τα παιδιά μιλούν με το μολύβι για την ειρήνη". Στις 8.00 μμ θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Σύλλογο Κρητών "Το Αρκάδι",με παραδοσιακούς χορούς και ο Μορφωτικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος "Παρθενών" του Ν. Τριανταφύλλου θα παρουσιάσει, επίσης, πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Στην Ικαρία

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Κηρύκου Ικαρίας πραγματοποιεί πορεία ειρήνης την Κυριακή 16 Μάη από το Τσουρέδο ως τον Αγιο Κήρυκα.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει την Κυριακή 16 Μάη στις 11.00 πμ αγώνα δρόμου στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Κέρκυρα

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" του Δήμου Μελιτειαίων Κέρκυρας διοργανώνει την Παρασκευή 14/5 στις 8.30 μμ μουσική βραδιά για την Ειρήνη στα Βαλκάνια με το μουσικό συγκρότημα και το Θεατρικό Τμήμα Γιαννάδων. Συμμετέχει και το Μουσικό Τμήμα του εκπολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπιανών, στην καφετέρια "Ενα και Ενα" στον Αγιο Ματθαίο.

  • Σε ψήφισμά της, η Επιτροπή Ειρήνης Κολωνακίου καταγγέλλει "την υποκρισία της κυβέρνησης Σημίτη, που, από τη μια, υπογράφει τους εγκληματικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και, από την άλλη, δηλώνει ότι είναι υπέρ της πολιτικής λύσης". Και καταλήγει, λέγοντας ότι "απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί το Σύνταγμα της χώρας μας. Να σταματήσει κάθε είδους διευκόλυνση στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις και να διαχωρίσει τη θέση της κατά των αμερικανοΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πικετοφορία την Τετάρτη στον Πειραιά(2011-09-24 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι φιλειρηνικές δραστηριότητες(1999-05-19 00:00:00.0)
Πολύμορφες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις(1999-05-15 00:00:00.0)
Αντιπολεμικός Μάης(1999-05-07 00:00:00.0)
Στο "φουλ οι μηχανές" από σήμερα(1998-05-07 00:00:00.0)
Δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα(1998-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ