Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Απαγορεύουν την ανάρτηση πανό

Τη φίμωση των μικρών κομμάτων επιδιώκει η κυβέρνηση και με την απαγόρευση της "ανάρτησης πανό ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους". Με χτεσινή εγκύκλιό του, για τον καθορισμό της χρήσης των χώρων που θα παραχωρηθούν στα κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους και τις κοινότητες, να "αφαιρέσουν άμεσα" πανό ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να αναρτηθούν. Βάζει έτσι έναν ακόμα φραγμό στην έκφραση των μικρότερων, σε εκλογική δύναμη και οικονομικά μέσα, συνδυασμών. Κάτι που γίνεται, μάλιστα, στο όνομα της ευπρέπειας των πόλεων!

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε χτες το Προεδρικό Διάταγμα για τις ευρωεκλογές, σημαίνοντας έτσι και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Θυμίζουμε ότι οι ευρωεκλογές για την ανάδειξη των 25 αντιπροσώπων της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 13 Ιούνη, από τις εφτά το πρωί έως τις εφτά το βράδυ.

Σε ΠΔ δημοσιεύονται μια σειρά προθεσμιών. Οι κυριότερες είναι: Στις 14 Μάη λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών στους προϊσταμένους ή διοικητές τους για την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι. Στις 21 Μάη λήγει η προθεσμία για τη δήλωση του ονόματος και του εμβλήματος των κομμάτων στον υπουργό Εσωτερικών και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Την ίδια μέρα λήγει η προθεσμία για τη δήλωση συνασπισμού συνεργαζόμενων κομμάτων. Στις 25 Μάη λήγει η προθεσμία των 13 ημερών, για την υποβολή των δηλώσεων των συνδυασμών των υποψηφίων αντιπροσώπων στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ακολούθως, μέχρι τις 27 Μάη, οι νομάρχες όλης της χώρας πρέπει να έχουν καθορίσει τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας. Στις 30 Μάη γίνεται η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων από το Α Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ενώ, μέχρι τις 4 Ιούνη τα κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων πρέπει να έχουν παραδώσει στον οικείο νομάρχη επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων. Στις 9 Ιούνη δημοσιεύεται το πρόγραμμα ψηφοφορίας από τους δήμους και τις κοινότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ