Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αύξηση των τουριστών βλέπει ο υπουργός

Αισιόδοξος εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο Ε. Βενιζέλος, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον τουρισμό από τη συνεχιζόμενη βάρβαρη ΝΑΤΟική επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εμπορίου, είπε ότι "θα ξεπεράσουμε αριθμητικά τα δεδομένα του 1998" σε αφίξεις τουριστών και προέβλεψε "πολιτική διευθέτηση της κρίσης" μέχρι τα τέλη Μάη, με αποτέλεσμα τα "τουριστικά δεδομένα σε σχέση με πέρσι στο σύνολο της χώρας να είναι αυξημένα κατά 5 - 6%, αλλά με εσωτερικές ανισότητες". Παραδέχτηκε ότι πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν η Πιερία, η Χαλκιδική και η Κέρκυρα και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και θα γίνουν συνεννοήσεις με το υπουργείο Εργασίας για τη διοχέτευση του κοινωνικού τουρισμού στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σχολιάζοντας τις προχτεσινές συστάσεις του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών μέσω Ιντερνετ να μην επισκέπτονται οι Αγγλοι τη χώρα μας, είπε ότι κάτι τέτοιο είναι άδικο και πρόσθεσε ότι "οι τρομοκρατικές ενέργειες στο κέντρο του Λονδίνου θα έπρεπε να αποθαρρύνουν πλήρως Ελληνες επισκέπτες για λόγους είτε τουριστικούς, είτε αγοράς, είτε υγείας".

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου ανέφερε ότι απαιτείται οργάνωση της υποδομής για τον τουρισμό και τόνισε ότι κάποτε πρέπει να απαντηθεί ποιο είναι, τελικά, το οικονομικό όφελος της χώρας από τον τουρισμό. Αναρωτήθηκε εάν υπάρχει σχετική μελέτη, καθώς οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας, εκτός των άλλων, καταναλώνουν εισαγόμενα προϊόντα, ακόμα και γεωργικά, τα οποία με αυξημένους ρυθμούς εισάγονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης ανέφερε ότι αρκετές φορές ο τουρισμός θυσιάζεται στο βωμό άλλων συμφερόντων, φέροντας ως παράδειγμα την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, όπου η πολυεθνική που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα χρυσού μετά από κάποια χρόνια θα αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω της ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον, σε μία περιοχή που κυρίως ζει από τον τουρισμό. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι πολλές φορές στο όνομα του "υψηλού τουρισμού" καταστρέφονται τοποθεσίες και χώροι για την κατασκευή καζίνο, μαρινών, γηπέδων τένις κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ