Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Προσπάθειες για συντονισμό

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας θα συζητήσουν για την κατάσταση στο Κόσσοβο κι άλλα περιφερειακά ζητήματα στη διάρκεια συνάντησής τους την Παρασκευή και το Σάββατο στη Σόφια.

Η Ναντέζντα Μιχαϊλοβα,ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντρέι Πλέσου αναμένεται να υποστηρίξουν το σχέδιο της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών στον κόσμο και της Ρωσίας (G8) και "να επιβεβαιώσουν ότι μπορεί να αποτελέσει πραγματικά την αρχή της ειρηνευτικής διαδικασίας" στο Κόσσοβο, δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών Ράντκο Βλάικοφ.

Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών θα μιλήσουν επίσης για την ιδέα να συναφθεί ένα Σύμφωνο Σταθερότητας για τα Βαλκάνια μετά τη λήξη της σύγκρουσης στην περιοχή, πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι αυτό το σχέδιο "δεν αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή στην ένταξη στην ΕΕ", την οποία επιθυμούν η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Η Βουλγαρία αναμένει από την Ελλάδα να υποστηρίξει το αίτημά της για έναρξη προσεχώς των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ, πρόσθεσε ο Βλάικοφ. Ο ίδιος υπενθύμισε δήλωση που έκανε χτες ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Βουλγαρία Πέτερ Μέτζγκερ, σύμφωνα με την οποία οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ μπορεί να αρχίσουν προς το τέλος του έτους.

Η συνάντηση των τριών υπουργών θα αρχίσει την Παρασκευή με ανεπίσημες συναντήσεις στο Ισκάρ, νότια της Σόφιας. Σύνοδος της ολομέλειας των τριών αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο προάστιο της Σόφιας Μποϊάνα, όπου θα υιοθετηθεί και κοινή διακήρυξη, κατέληξε ο Βλάικοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ