Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμφωνεί η κυβέρνηση με τις νέες κυρώσεις;

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στον υπουργό Εξωτερικών για την ενίσχυση των κυρώσεων που αποφάσισε η ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας

Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής,αναφορικά με την ενίσχυση των κυρώσεων που αποφάσισε η ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας και αφορά ακόμα και την απαγόρευση εισόδου στις χώρες της ΕΕ Γιουγκοσλάβων διπλωματών.

Αναλυτικά στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ αναφέρεται:

"Επισημοποιήθηκε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ομοσπονδίας Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Στις κυρώσεις αυτές περιλαμβάνεται - ανάμεσα στ' άλλα - η απαγόρευση εισόδου στις χώρες της ΕΕ του Γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, των μελών της οικογενείας του, της κυβέρνησης, ανώτερων αξιωματούχων της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας κ. τ. λ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Συμφωνεί η Ελληνική Κυβέρνηση με την απόφαση αυτή και δεσμεύει τη χώρα μας;
  • Η Ελληνική Κυβέρνηση - σε εφαρμογή αυτής της απόφασης - απαγορεύει την είσοδο στη χώρα μας του Γιουγκοσλάβου Προέδρου, των μελών της Γιουγκοσλαβικής Κυβέρνησης και ανώτερων αξιωματούχων της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας; Αν ΝΑΙ: Θεωρεί η Ελληνική Κυβέρνηση ότι τέτοια απαγόρευση αποτελεί συμβολή στην πολιτική διευθέτηση της κρίσης που δημιούργησε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια και οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί του εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ