Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι φιλειρηνικές δραστηριότητες

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου της ΕΕΔΥΕ, που παίρνουν βαθύ αντιπολεμικό και αντιΝΑΤΟικό χαρακτήρα. Οι εκδηλώσεις αυτές σε πόλεις και γειτονιές της χώρας δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να μη δεχτεί καμία έκπτωση στην εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα ενάντια στο γιουγκοσλάβικο λαό.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται είναι:

Κερατσίνι

Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 19 Μάη στις 7.30 μμ στην πλατεία Κύπρου εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών,με συνδιοργανωτές την ΠΕΑΕΑ και το Δήμο. Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής των μαθητών δημοτικών σχολείων, ενώ εκεί θα καταλήξουν οι μαθητές με λαμπαδηφορία, θα διαβαστούν μηνύματα για την ειρήνη και θα βραβευτούν τα παιδιά που συμμετείχαν σε διαγωνισμό έκθεσης. Η βραδιά θα κλείσει με χορευτικά συγκροτήματα των σχολείων της πόλης.

Μπραχάμι

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με μαζικούς φορείς του Δήμου διοργανώνει αντιπολεμική εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 19 Μάη στις 7.30 μμ στην πλατεία Παναγούλη.

Θα μιλήσει ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Γρ. Πετρόπουλος.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα.

Υμηττός

Η Επιτροπή Ειρήνης Υμηττού διοργανώνει αντιπολεμική εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 19 Μάη στις 7.00 μμ,στα γραφεία της Επιτροπής, Ανδραμυτίου 7.

Αγρίνιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" μαζί με 52 φορείς της πόλης και της περιοχής διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων "Ειρήνη - Μάης '99" που είναι αφιερωμένες στον αγώνα των λαών της Γιουγκοσλαβίας και όλου του κόσμου που παλεύουν ενάντια στον ευρωατλαντικό φασισμό του ΝΑΤΟ.

- Αύριο Πέμπτη 20 Μάη στις 8.30 μμ στην πλατεία Δημοκρατίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο, ενώ οι φτωχοί πάνε στις μάχες". Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Παφίλης,γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, που θα αναφερθεί στον "ιμπεριαλιστικό πόλεμο στα Βαλκάνια, τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και τα καθήκοντα του φιλειρηνικού κινήματος". Θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα από τα συγκροτήματα "Συντροφιά με την παράδοση" και "Ζορμπάς".

- Την Τρίτη 25 Μάη στις 7.30 μμ στην πλατεία Πανοπούλου διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται: Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα: "Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το σταμάτημα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία", έκθεση παιδικού βιβλίου, χορευτικό πρόγραμμα από τα παιδικά τμήματα των Συλλόγων (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Συντροφιά με την παράδοση", Πολιτιστικός Σύλλογος "Ζορμπάς", Χορευτικό Αη Γιάννη Ρηγανά, Χορευτικό Δοκιμίου, χορευτικό Εργατικού Κέντρου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ