Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟικό ορμητήριο και το αεροδρόμιο του Ελληνικού

Σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό έχει μετατραπεί και το αεροδρόμιο του Ελληνικού, απ' όπου καθημερινά, εδώ και μέρες, καταφτάνουν ξένα στρατιωτικά και πολιτικά αεροπλάνα με αγνώστου περιεχομένου φορτία!

Με πρόσχημα τη μεταφορά "ανθρωπιστικής βοήθειας", με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές, το φορτίο των αεροπλάνων μεταφορτώνεται σε χρόνο - ρεκόρ σε νταλίκες με αλβανικές πινακίδες και από ξένο προσωπικό (!), με προορισμό την Αλβανία. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρμόδια υπηρεσία της ΥΠΑ δεν έχει εκδοθεί επίσημη άδεια για την ελεύθερη είσοδο φορτηγών και ξένου προσωπικού στους ονομαζόμενους "ελεγχόμενους χώρους του αεροδρομίου". Συνεπώς, είναι απορίας άξιον και οι αρμόδιοι της κυβέρνησης οφείλουν να απαντήσουν ποιος έδωσε εντολή και με ποια αιτιολογία, για να μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στην πίστα του αεροδρομίου ξένα φορτηγά και αλλοδαποί εργάτες.

Σημειώνεται ότι η κύρια αεροπορική μεταφορά των φορτίων από το Ελληνικό προς την Αλβανία γίνεται με τρία στρατιωτικά αεροπλάνα των Αραβικών Εμιράτων, τύπου C-130, που εκτελούν καθημερινά πτήσεις για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι πριν από περίπου 15 μέρες, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού προσγειώθηκε τουρκικό αεροπλάνο, τύπου "Αντόνωφ", το οποίο μετέφερε βαρύ εξοπλισμό και μηχανήματα εκσκαφής, με διακριτικά "USA Army" και προορισμό τα Τίρανα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον εξοπλισμό της 52ης στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ, η οποία έχει αποφασιστεί να μεταφερθεί από την Τουρκία στα Τίρανα και να μετονομαστεί σε 53η.

Στο μεταξύ ο ΟΗΕ, σε αγαστή σύμπνοια με την ελληνική κυβέρνηση και με κινητήριο μοχλό το "Γιουροκοντρόλ", που διαχειρίζεται από τις Βρυξέλλες την αεροπορική κίνηση σ' όλη την Ευρώπη, μετατρέπουν τα ελληνικά αεροδρόμια σε βάσεις εξόρμησης για την προώθηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτό αποκαλύπτεται και από το σήμα που απέστειλε στις 28 Απρίλη το "Γιουροκοντρόλ", με το οποίο τα αεροσκάφη που μεταφέρουν "ανθρωπιστική βοήθεια", υποχρεώνονται να φέρουν σαν διακριτικό πτήσης, την ένδειξη KSV (Κόσσοβο).

  • Απαντώντας σε διάβημα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕΑντ. Σκυλλάκου,ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλης είπε ότι δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς οπλισμού από το αεροδρόμιο του Ελληνικού προς την Αλβανία, ενώ για το δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο με ξένο αεροπλάνο έφτασαν στο Ελληνικό ξύλινα κιβώτια με μεγάλες ποσότητες όπλων, τα οποία φορτώθηκαν σε αλβανικές νταλίκες, με προορισμό την Αλβανία, διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος έλεγξε την υπόθεση, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα διακίνησης οπλισμού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με παιδαριώδεις ισχυρισμός ο υπουργός Τύπου επιχείρησε χτες διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την επ' αυτοφώρω "σύλληψη" της επιχείρησης μεταφοράς πολεμικού υλικού στην Αλβανία μέσω του αεροδρομίου του Ελληνικού.

"Δεν έχει προκύψει, από τις έρευνες που έχουν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες, μεταφορά τέτοιου υλικού, μέσω του αεροδρομίου του Ελληνικού με τελικό προορισμό την Αλβανία". Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, "Δεν μπορώ, είπε, να έχω γνώση πού έχουν ληφθεί αυτές οι φωτογραφίες" και αναρωτήθηκε "ποιες φωτογραφίες; Φωτογραφίζετε από τη μία ένα αεροπλάνο και από την άλλη φωτογραφίζετε νταλίκες να μεταφέρουν κιβώτια. Πώς τα συνδέετε αυτά;".

Οσο για το φορτίο των συγκεκριμένων φορτηγών "δεν αποκλείεται, είπε, να το πήραν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού μια άλλη στιγμή και το περιεχόμενο αυτό να μην έχει καμία σχέση με αυτό, το οποίο λέει το δημοσίευμα. Να είναι σκηνές, να είναι ρούχα, να είναι κουβέρτες, να είναι τρόφιμα".

Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι οι τελωνειακοί στο Ελληνικό, λένε ότι δεν τους επέτρεψαν να κάνουν έλεγχο, ο Δ. Ρέππας ζήτησε να του αναφέρουν ποιοι τελωνειακοί το είπαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ