Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ

Διαψεύδεται απόπειρα εναντίον του

Σπ. Κυπριανού

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Το γραφείο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος εκτελεί επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, διέψευσε την πληροφορία για έκρηξη βόμβας σε κεντρικό δρόμο της ιρανικής πρωτεύουσας, καθώς περνούσε η επίσημη πομπή του προέδρου της κυπριακής Βουλής. Την είδηση είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετικό δημοσίευμα ιρανικής εφημερίδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό μετά την επίθεση συνελήφθησαν πολλά άτομα ανάμεσα στα οποία μια γυναίκα που έχει σχέσεις με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση του Γραφείου του προέδρου της κυπριακής Βουλής αναφέρεικάποιο επεισόδιο, που συνέβηκε την περασμένη Κυριακή, πριν από την άφιξη της κυπριακής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Τεχεράνη, άγνωστοι εισέβαλαν στην κυπριακή πρεσβεία στην Τεχεράνη. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και όταν κατέφθασε, οι άγνωστοι κατόρθωσαν να διαφύγουν εγκαταλείποντας στο κτίριο της πρεσβείας ένα κιβώτιο το οποίο παρέλαβε η αστυνομία και όπως ανακοίνωσε αργότερα, περιείχε εκρηκτικά. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σχετικά με το επεισόδιο. Η επίσκεψη της κυπριακής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, προσθέτει η ανακοίνωση του Γραφείου του προέδρου της Βουλής, θα συνεχιστοεί κανονικά.

Το δημοσίευμα της ιρανικής εφημερίδας διέψευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, ο οποίος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες χτες το μεσημέρι, είπε ότι ο Κύπριος πρέσβης στην Τεχεράνη Γιώργος Βυρίδης πήρε μια επιστολή με την οποία του ζητούνταν 300 χιλιάδες δολάρια διαφορετικά θα ανατινασσόταν η κυπριακή πρεσβεία. Το γεγονός καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές της Τεχεράνης οι οποίες του έστειλαν ένα φρουρό στην πρεσβεία. Οταν ο Γ. Βυρίδης πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τον πρόεδρο της Βουλής και τα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, διαπιστώθηκε από τη σύζυγο και το γιο του, ότι κάποια άτομα κινούνταν απειλητικά στην πρεσβεία και μάλιστα έδειραν τον φρουρό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η σύζυγος του πρέσβη ειδοποίησε την αστυνομία που κατέφθασε με ενισχυμένη δύναμη. Τα άτομα που κινούνταν απειλητικά στο χώρο της πρεσβείας έφυγαν, αφού έριξαν ένα κουτί με εκρηκτικά το οποίο όμως δεν εξερράγη. Ο πρέσβης έμαθε τα γεγονότα γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυχτα και ζήτησε ενισχυμένη φρουρά πάνω σε 24ωρη βάση. Στον Κύπριο πρέσβη συστήθηκε να μην κάνει άσκοπες κινήσεις τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του λόγω αυτού του γεγονότος.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ότι ο Κύπριος πρέσβης ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο έχει προβεί στα κατάλληλα διαβήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ