Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι... περιστερές

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ,λέει, τη θεωρεί ο Σρέντερ τη χερσαία επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Ο Ντ' Αλέμα κάνει προτάσεις ειρήνης. Και ο Σημίτης έχει "ντυθεί" περιστέρι. Ούτε Απόκριες να είχαμε. Ας όψονται οι ευρωεκλογές...

***

Οι στρατιωτικοί επιτελείς του ΝΑΤΟ, όμως, δε σκαμπάζουν από κόλπα. Το χαβά τους αυτοί. Σώνει και καλά θέλουν χερσαία επέμβαση! Χτες άλλωστε το είπε και ο αρχηγός του Βρετανικού Στρατού, ο Γκάθρι!

***

Οχι απλώς τη θέλουν δηλαδή, αυτό δε θα ήταν από μόνο του επικίνδυνο, αλλά... τη σχεδιάζουν κιόλας με κάθε λεπτομέρεια, ενώ στην Αλβανία, στα Σκόπια, στην Ουγγαρία και σε άλλα μέρη υπάρχουν οι δυνάμεις να την υλοποιήσουν και συγκεντρώνονται συνεχώς και περισσότερες.

***

Εντυπωσιακό πάντως είναι ότι ο πιο... πολεμοχαρής από όλους μάς προέκυψε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο Μπλερ. Χερσαία επέμβαση εδώ και τώρα θέλει αυτός και το λέει με πλήρη... κεντροαριστερή συνείδηση. Περίεργο γιατί τόσο... αντριλίκι, αν μην τι άλλο, δεν του φαινότανε.

***

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ συνεδρίαση, μετά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, στη Βουλή για την υπόθεση Οτσαλάν και βέβαια τίποτε καινούργιο δε μάθαμε, αφού παραμένει απούσα η κατάθεση του αρχηγού της ΕΥΠ, Χαράλαμπου Σταυρακάκη...

***

Εν τέλει σε αυτή την υπόθεση, το μόνο που κατάφερε να κρατήσει... μυστικό η ΕΥΠ ήταν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και οι χειρισμοί της. Γιατί όλα τα άλλα από τις κρυψώνες του Οτσαλάν μέχρι και τα συνθηματικά της, τα έμαθε όλος ο κόσμος.

***

Η κυβέρνηση βεβαίως - τόσο έξυπνη είναι - δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη, λες και δεν έχει καταλάβει και ο τελευταίος Ελληνας ότι έβαλε λυτούς και δεμένους για να κουκουλώσει την υπόθεση και να τα παραπέμψει όλα σε "ευθύνες ιδιωτών". Δε σκέφθηκε ίσως ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι... ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ