Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Εκανε το μαύρο - άσπρο

Για τη γραμμή που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ συζήτησε χθες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του

Συνάντηση μιας ώρας είχε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του, στην οποία - όπως ενημέρωσε μετά σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους - συζητήθηκαν η συνολική εκλογική παρουσία του ΠΑΣΟΚ, οι θέσεις και η γραμμή που θα ακολουθηθεί.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση φρόντισε να αποφύγει κάθε αναφορά στο βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στα Βαλκάνια, ενώ αντίθετα επέλεξε "να πάρει επάνω του" όλη τη σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης και να εξάρει τα "προτερήματά" της. Οπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, "η σοσιαλιστική παράταξη, η σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια παράταξη, η οποία, για παράδειγμα στο θέμα των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας (και άρα Ελλάδας - Τουρκίας), βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα, γιατί υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων, το Διεθνές Δίκαιο", επίσης "προωθεί πολιτικές που οδηγούν σε περισσότερη απασχόληση" και στο θέμα της προστασίας του πολίτη και του περιβάλλοντος "τα σοσιαλιστικά κόμματα υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος και δεν μπορεί να αφήσουμε την αγορά μόνη της να κρίνει τι προσφέρεται στους πολίτες...".

Βέβαια, η προσπάθεια να γίνει το μαύρο - άσπρο είναι εμφανής. Καθώς μας έρχεται στη μνήμη η υπόθεση Οτσαλάν, οι χιλιάδες θέσεις... ανεργίας και η προώθηση της πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων, όμως ο πρωθυπουργός κατέληξε: "Πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουμε για μια Ελλάδα ισχυρή, για μια Ελλάδα της ευημερίας, για μια Ευρώπη που αλλάζει τις συνθήκες ζωής...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ