Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑντιΝΑΤΟική "σέντρα" στο Κερατσίνι

Ποδοσφαιρικό μήνυμα αλληλεγγύης στάλθηκε το περασμένο Σάββατο στα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας

"Σεντράρουμε ενάντια στον πόλεμο". Με αυτό το σύνθημα 160 νέα παιδιά, αθλητές 4 ποδοσφαιρικών ομάδων του Κερατσινιού (ΑΠΟ, ΑΕ Χαραυγή, ΑΠΣ Αμφιάλη και ΑΠΨΟ "Νέοι Ευγενείας") έπαιξαν ποδόσφαιρο το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του Σχιστού.

Τους αγώνες οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινιού και το γήπεδο γέμισε από παιδικές φωνές και τα πανό των ομάδων, ενώ τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους Σέρβους συναθλητές τους που το παρέλαβε ο εκπρόσωπος του Ελληνοσερβικού Συνδέσμου.

Στον μήνυμα αυτό τονίζεται:

"Εμείς οι ποδοσφαιριστές, οι μικροί αθλητές του Κερατσινιού, αφιερώνουμε το παιχνίδι μας στους Γιουγκοσλάβους συναθλητές μας. Κάθε μας τρίπλα, κάθε σουτ, κάθε μπαλιά έχει μέσα την ψυχή μας. Στέλνουμε μήνυμα πως δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, για να ζήσουν ειρηνικά με φιλία και αλληλεγγύη οι λαοί στα Βαλκάνια.

Είμαστε παιδιά αλλά ξέρουμε ποιοι φταίνε. Ξέρουμε τον Κλίντον, ξέρουμε τον Μπλερ και όλες τις κυβερνήσεις που υπέγραψαν τον πόλεμο και τώρα λένε πώς λυπούνται τους πρόσφυγες που βομβαρδίζουν".

Και το μήνυμα συνεχίζει:

"Σέρβοι συναθλητές μας, εκεί στα καταφύγια που κρύβεστε όταν χτυπάνε οι σειρήνες, να σκέφτεστε πως γρήγορα θα βγείτε στο φως. Η ελπίδα ζει όταν δεν υποχωρήσετε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, όταν εμείς οι Ελληνες μαζί με άλλους λαούς αντισταθούμε στους ισχυρούς που σκορπούν αίμα και φόβο για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα". Καταλήγοντας τα παιδιά των ομάδων υπογραμμίζουν:

"Εμείς οι ποδοσφαιριστές θα δώσουμε κι άλλους αγώνες με σημαία την ειρήνη για να μπορούν οι Σέρβοι συναθλητές μας και όλα τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, να ονειρεύονται χωρίς να φοβούνται!".

Την εκδήλωση αυτή χαιρέτισε η δημοτική σύμβουλος Κερατσινιού Ελένη Παπαδοπούλου,που μετέφερε τις εμπειρίες από την πρόσφατη επίσκεψή της στο Βελιγράδι και υπογράμμισε ότι το αντίπαλο δέος στους ιμπεριαλιστές φονιάδες είναι ο κοινός αγώνας των λαών που αγωνίζονται. Επίσης χαιρέτισε εκπρόσωπος της Επιτροπή κατά του Πολέμου.

Τα περισσότερα χειροκροτήματα στον αγωνιστικό μέρος - που συμμετείχαν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα των ομάδων και έληξε με 4 γκολ συνολικά κι όλους νικητές - απέσπασε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟ Κερατσινιού, Β. Μπίθας,ο οποίος αγωνίζεται με τεχνητά κάτω άκρα.

Στο τέλος της εκδήλωσης πέταξαν περιστέρια και τα παιδιά σκόρπισαν πολύχρωμα μπαλόνια, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες τιμήθηκαν με αναμνηστικά διπλώματα για αυτόν τον τόσο διαφορετικό αγώνα, έναν αγώνα γεμάτο πάθος για την ειρήνη, ενάντια στον άδικο και βρώμικο πόλεμο που καίει τη γειτονιά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ