Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Με τα κόκκινα λάβαρα ψηλά!

Υπόσχεση αγώνα έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της εργατούπολης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος

Με τα κόκκινα λάβαρα στα χέρια και την υπόσχεση ότι ο λαός στις 13 Ιούνη θα δώσει δυναμική απάντηση ενάντια σε αυτούς που τον έχουν καταδικάσει στην ανεργία και τη φτώχεια, οι κάτοικοι της εργατούπολης της Ελευσίνας έδωσαν δυναμικό "παρών" στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πόλη τους. "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο" και "κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία" ήταν τα συνθήματα που φώναζαν τα παιδιά της πόλης, ενώ στους δυο υποψήφιους Ευρωβουλευτές Στρατή Κόρακα και Ελένη Γερασιμίδου εκτός από την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους, τους έδωσαν και αγκαλιές λουλούδια, κόκκινα, σύμβολα αγώνα και νίκης.Τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων άνοιξε ο Παντελής Παπαβασιλείου,γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου Πεδίου και Μεγαρέων του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με κύρια αυτά της ανεργίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

"Παρούσα"! Η λέξη αυτή, που βροντοφώναξε η Ελ. Γερασιμίδου, στη χτεσινή συγκέντρωση ξεσήκωσε θύελλα χειροκροτημάτων και συνθημάτων. "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη". "Με τιμή και συγκίνηση μεταφέρουμε στην εργατομάνα Ελευσίνα τον αγωνιστικό χαιρετισμό του ΚΚΕ. Στην Ελευσίνα της ανεργίας και της φτώχειας". Στα λόγια αυτά του Στρ. Κόρακα οι κόκκινες σημαίες κυμάτισαν πιο ψηλά και τα συνθήματα ακούστηκαν πιο δυνατά: "Οκτώ δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία". Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτές οι ευρωεκλογές, καθώς διεξάγονται σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές έχουν εξαπολύσει ένα βρώμικο πόλεμο ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. "Ο λαός της Σερβίας στέλνει μήνυμα αγώνα σε μας και στους άλλους Ευρωπαίους, καθώς 19 θηρία έχουν ξεχυθεί να κατασπαράξουν τις σάρκες του. Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους, γιατί η Γιουγκοσλαβία αγωνίζεται για μας κι εμείς για κείνη", είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει εξαπολύσει μια επιδρομή ενάντια στους εργαζόμενους με ύψιστο εθνικό στόχο την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση. "Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ", υπογράμμισε ο Στρ. Κόρακας. "Αντίθετα, αυτό που θα κάνουν είναι να καταθέσουν σ' αυτή τα εργασιακά τους δικαιώματα και τα εισοδήματά τους". Ο επικεφαλής τους ευρωψηφοδελτίου υπογράμμισε με αφορμή το ότι η συγκέντρωση έγινε σε μια πόλη που έχει πληγεί έντονα από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που προωθείται από την ΕΕ, πως η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ στηρίζεται στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, στην καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων, στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, στη μείωση των κοινωνικών δαπανών και κάλεσε το λαό, με αφορμή τις εκλογές, να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης όλων αυτών και τόνισε "οι εργαζόμενοι και της Ελευσίνας και όλης της Ελλάδας πρέπει να παραπέμψουν την κυβέρνηση να πάρει τις ψήφους της από αυτούς που τη στηρίζουν, τους μεγαλοκαρχαρίες και μεγαλοκεφαλαιούχους".

Καταλήγοντας, ο Στρ. Κόρακας κάλεσε το λαό της πόλης να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να μπορεί να παλέψει για τα δικαιώματά του από καλύτερες θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ