Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίο συντρόφισσα Τερέζα

Το στερνό αντίο είπαν, χτες το μεσημέρι, στην Τερέζα Εφραιμίδου, σύζυγο του Βασίλη Εφραιμίδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, δεκάδες συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι, από το Α Νεκροταφείο, όπου έγινε η κηδεία της.

Η ζωή της συντρόφισσας Τερέζας, που πέθανε προχτές σε ηλικία 81 χρονών, σηματοδότησε με την ακούραστη δράση της, όλους τους λαϊκούς αγώνες. Ως μαθήτρια του Γυμνασίου πήρε ενεργό μέρος στο μαθητικό κίνημα της εποχής, ενώ την ίδια περίοδο έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και πρωτοστάτησε στο αντιπολεμικό κίνημα και στο κίνημα κατά της δικτατορίας του Μεταξά. Συνέχισε τον αγώνα της, πάντα στο πλευρό των λαϊκών συμφερόντων, συμμετείχε στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, στην παράνομη δράση στη διάρκεια του εμφυλίου και των μετέπειτα χρόνων. Ενώ έδωσε μαχητικό "παρών" και στα χρόνια της δικτατορίας 1967 - 74. Τη λύπη τους για το θάνατο της Τερέζας Εφραιμίδου εξέφρασαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης,η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Στρατής Κόρακας και Γιάννης Θεωνάς.

Στεφάνια στη μνήμη της ακούραστης αγωνίστριας Τερέζας, κατέθεσαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι καθώς και η ΚΕ του ΚΚΕ, το Τμήμα Ευρωβουλής του Κόμματος και η ΚΟΒ Κυψέλης του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσας Τερέζας Εφραιμίδου, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει μέσω της ΚΟΒ του "Ρ", 25.000 δραχμές, για τον αγώνα των ευρωεκλογών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ