Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ορθοπεταλιές" ενάντια στον πόλεμο και το ΝΑΤΟ

Ποδηλατοδρομία ειρήνης με μεγάλη συμμετοχή νέων διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Περάματος, Κερατσινίου, Κοκκινιάς

Ενα αλλιώτικο χρώμα πήραν την περασμένη Κυριακή οι δρόμοι του Περάματος, του Κερατσινίου και της Κοκκινιάς, όπου τα πολύχρονα μπλουζάκια, τα χαμογελαστά πρόσωπα και κάθε λογής ποδήλατα ενώθηκαν σε μια κραυγή για την ειρήνη, για το σταμάτημα του βάρβαρου πολέμου του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Ηταν μία ή μάλλον πολλές "ορθοπεταλιές για την ειρήνη" στην ποδηλατοδρομία που διοργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές Ειρήνης Περάματος, Κερατσινίου και Κοκκινιάς και είχε σαν στόχο την παραπέρα ενεργοποίηση του λαού και της νεολαίας, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεσή τους στο συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται στα Βαλκάνια.

Εκατόν τριάντα ποδηλάτες όλων των ηλικιών και κατηγοριών ξεχύθηκαν στους δρόμους, δείχνοντας ότι ο αγώνας για τον αθλητισμό, για μια καλύτερη και ποιοτική ζωή, πάει "χέρι - χέρι" με τον αγώνα για την ειρήνη.

Η εκκίνηση αυτής της ποδηλατοδρομίας ειρήνης δόθηκε στις 10.30 το πρωί από το Πέραμα και τον δήμαρχο της πόλης Γ. Πατσιλινάκο, ενώ οι ποδηλάτες, μικροί και μεγαλύτεροι, ρίχτηκαν στον αγώνα, πιο πολύ της συμμετοχής, παρά του ανταγωνισμού, στη διαδρομή των δώδεκα περίπου χιλιομέτρων και έδειξαν -οι περισσότεροι τουλάχιστον - ότι διέθεταν δυνάμεις... παρ' όλα αυτά οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να περισυλλέγουν τους "αναξιοπαθούντες".

Τους ποδηλατοδρόμους της ειρήνης υποδέχτηκαν οι αγωνιστές του Κερατσινίου γύρω στις 11.00 στην Πλατεία Λαού όπου τους απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό και τους κάλεσαν να συνεχίσουν να παλεύουν με τον τρόπο τους, να απαιτήσουν και να επιβάλλουν μαζί με όλο το λαό, "οι καουμπόηδες των αιθέρων, οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ, να σταματήσουν να βομβαρδίζουν τον περήφανο λαό της Γιουγκοσλαβίας".

Η ποδηλατοδρομία κατέληξε τελικά γύρω στις 11.30 στην κεντρική πλατεία της Κοκκινιάς, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στην αλληλεγγύη στο γιουγκοσλαβικό λαό και την ειρήνη και φιλία όλων των λαών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς Μίμης Σεϊτανίδης,αφού καλωσόρισε τους ποδηλατοδρόμους και ζήτησε την κατανόηση όλων για τις όποιες αδυναμίες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης της ποδηλατοδρομίας, υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες έχουν μεγάλη σημασία για την ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση του λαού για το σταμάτημα του βρώμικου πολέμου. Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ευθυγραμμιστεί επιτέλους με το 98% του ελληνικού λαού, να σταματήσει την υποκρισία και αμέσως να αποσύρει την υπογραφή της από τη συμφωνία για τους βομβαρδισμούς και να προχωρήσει στην απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο. Να σταματήσει τις διευκολύνσεις στους φονιάδες, να ανακαλέσει το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής" από την εμπόλεμη ζώνη της Αδριατικής.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο δήμαρχος Νίκαιας Β. Τράπαλης,ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,ενώ παραβρέθηκε η Ελένη Παπαδοπούλου,δημοτική Σύμβουλος Κερατσινίου και ο Στ. Παπακωνσταντίνου,γενικός γραμματέας της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Ακολούθησε μια εκπληκτική επίδειξη της ομάδας καλλιτεχνικής ποδηλασίας Κερατσινίου "Extreme Wheels", που συμμετείχε σε όλη τη διοργάνωση και επάξια βραβεύτηκε από τους διοργανωτές και το κύπελλο απονεμήθηκε στην "ψυχή" της ομάδας, Ν. Κυριακίδη.Ολοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ ο μικρότερος ήταν ο 7χρονος Β. Αξαρλίδης και μεγαλύτερος ο 54χρονος Ε. Γκούμας.Στον αγώνα, πρώτευσαν οι νεαροί ποδηλάτες Κ. Κολτούκτσογλου, Μ. Γεωργιάδης και Φ. Ροδόπουλος,που πήραν κύπελλα και ποδήλατα, προσφορά καταστημάτων της περιοχής, ως βραβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ