Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ
"Αθώα περιστερά" η κυβέρνηση..!

Καμιά ευθύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς... αποφάνθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

"Λάδι", στην καθομιλουμένη, επιχείρησε να βγάλει την κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, ο βουλευτής - μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αλέξανδρος Ακριβάκης,όσον αφορά της ευθύνες για τη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αφήνοντας αιχμές για "συνωμοσία" ιδιωτών, προκειμένου να έρθει ο Κούρδος ηγέτης στη χώρα.

Εκ μέρους των 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Οτσαλάν, ο βουλευτής Αλέξανδρος Ακριβάκης υποστήριξε για πολλοστή φορά ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο που ασχολήθηκε με την υπόθεση, δηλαδή οι αρμόδιοι υπουργοί, "έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν το μεν για να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον στην κρίση, η οποία χωρίς υπαιτιότητα της κυβέρνησης ενέκυψε, το δε για να βοηθήσει ανθρωπιστικά τον κατατρεγμένο Κούρδο ηγέτη". Παράλληλα, αναπαράγοντας τη θέση που πήρε εξαρχής στην υπόθεση η κυβέρνηση, επιχείρησε να μεταφέρει το σύνολο των ευθυνών σε "ιδιώτες" που εμπλέχτηκαν στην όλη ιστορία, αναφερόμενος στον Αντώνη Ναξάκη, τον Στέφανο Ευαγγελάτο, και στο κλιμακίο της ΕΥΠ στο αεροδρόμιο.

Ειδικά για τους τρεις υπουργούς, Πάγκαλο, Παπαδόπουλο και Πετσάλνικο ο Αλέξανδρος Ακριβάκης υποστήριξε ότι η παραιτήσεις τους οφείλονταν στη "δικαιολογημένη ευαισθησία" του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός της "έλλειψης υποκειμενικής υπαιτιότητας των παραιτηθέντων υπουργών". Οσον αφορά το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι "ούτε απλουστάτη ένδειξη υπήρξε περί αυτού". Παράλληλα, για την επιλογή της Κένυας ως χώρας μεταφοράς του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δε συνιστά λάθος, αφού η ανακάλυψη του Κούρδου ηγέτη οφείλεται στη μακρά παραμονή του εκεί και όχι στις έντονες δραστηριότητες της CIA και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών στην αφρικανική πρωτεύουσα.

Ιδιαίτερα κατηγορηματικός - προκειμένου να στηρίξει φυσικά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς - ήταν ο Αλέξανδρος Ακριβάκης εναντίον της ομάδας των "ιδιωτών" που σημείωσε ότι πραγματοποίησαν το "σχέδιο παραμονής του Οτσαλάν στην Ελλάδα". "Καταλυτική" χαρακτήρισε τη συμβολή του υπεύθυνου της αίθουσας επίσημων προσώπων του Αεροδρομίου, Στέφανου Ευαγγελάτου, "κολοσσιαίες" τις ευθύνες του Γιώργου Μαγγίνα, αρχιφύλακα του κλιμακίου της ΕΥΠ του αεροδρομίου και "μεγάλο πρωταγωνιστή της επιχείρησης" τον Αντώνιο Ναξάκη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ερωτηματικά για τους "χρηματοδότες της επιχείρησης". Οσον αφορά, τέλος, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Μπαντουβά, ο Αλέξανδρος Ακριβάκης υποστήριξε ότι "δεν προκύπτει ανάμειξή του στην παράνομη είσοδο του Οτσαλάν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ