Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Απάντηση με κόκκινη παντιέρα

Δώδεκα μέρες πριν ανοίξει η κάλπη των ευρωεκλογών, ο λαός του Αιγάλεω απέδειξε στην πράξη ότι "όταν θέλει μπορεί". Με τη μεγαλειώδη παρουσία τους στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο χώρο του Μπαρουτάδικου, οι Αιγαλιώτες κι οι Αιγαλιώτισσες έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα ότι σ' αυτές τις ευρωεκλογές θα ενισχύσουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΚΚΕ.

"Οκτώ δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία",ήταν το σύνθημα που δόνησε το Μπαρουτάδικο όταν έφτασαν οι νέοι κομμουνιστές με πορεία από την πλατεία Ελευθερίας. Μέσα σε ένα χώρο κατάμεστο από κόσμο που κρατούσε σημαίες και λουλούδια στα χέρια, σε ένα χώρο που έσμιξαν οι φωνές των μεγάλων με το πάθος των συνθημάτων των νέων, ο Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Αναφερόμενος στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε ότι, παραμονές των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση βγάζει αντιπολεμικές και αντιαμερικανικές κορόνες, παρακαλώντας τους Αμερικανούς να μην περνούν στρατεύματα από τη χώρα μέχρι και τις 13 Ιούνη. "Αυτά είναι πολιτικά τερτίπια. Αν θέλουν να κάνουν κάτι, να πάρουν πίσω την υπογραφή τους από την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, να απαγορεύσουν τη διέλευση στρατευμάτων από τη χώρα μας". Για να έρθει η απάντηση από τους συγκεντρωμένους: "Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο".

Ο Ορ. Κολοζώφ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Οτσαλάν, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να "κουκουλώσει" τις ευθύνες της και να παραδώσει τον Κούρδο ηγέτη στα χέρια των Τούρκων και εκ των υστέρων να μιλά για "δίκαιη δίκη". Καταλήγοντας, ο Ορ. Κολοζώφ κάλεσε τους συγκεντρωμένους μέσα από τις ευρωεκλογές να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης στους ισχυρούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και να δώσουν ένα μάθημα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ: "Πρέπει να αποδείξετε ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται μέσα στο λαό. Να απορρίψετε το ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία. Μέσα από τις ευρωεκλογές στείλτε το δικό σας μήνυμα ψηφίζοντας ΚΚΕ, το κόμμα που δεν κάνει πίσω".

Μέσα στις αγκαλιές του κόσμου και με την ευχή για "καλή επιτυχία", η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα της συγκέντρωσης την ώρα που χιλιάδες άτομα φώναζαν "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη".

"Είμαστε εδώ την ώρα που και η "νέα τάξη" είναι εδώ, την ώρα που δείχνει το πανάρχαιο και βδελυρό της πρόσωπο. Είμαστε εδώ για να μαζέψουμε σφαίρες για να τους αντιπαλέψουμε", τόνισε η Λ. Κανέλλη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περήφανη στάση του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και στις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, λέγοντας: "Σαράντα πέντε μέρες καθυστέρησε η ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία και αυτό γιατί οι "κόκκινοι" είχαν δίκιο. Αν συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο και να αγωνιζόμαστε, 45 χρόνια θα κάνει να εφαρμοστεί το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Και στο τέλος δε θα γίνει ποτέ πράξη".Και κατέληξε: "Ολοι στις 13 Ιούνη με κόκκινη παντιέρα, με κόκκινη σφαίρα, να δώσουμε την απάντηση που πρέπει για το παρόν και το μέλλον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ