Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικές - αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στα Βαλκάνια

Σήμερα, 2 Ιούνη, όπως αποφασίστηκε στη Συνάντηση των Βαλκανικών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στις 23 του Μάη στην Αθήνα, γίνονται διάφορες αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία και Τουρκία

Βαλκανικές εκδηλώσεις ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια πραγματοποιούνται σήμερα στις βαλκανικές χώρες. Οι εκδηλώσεις αυτές, με τα συνθήματα: "Εργαζόμενοι των Βαλκανίων σταματήστε τον πόλεμο" και "ΝΑΤΟ, κάτω τα χέρια από τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας", αποφασίστηκαν στην πρόσφατη Συνάντηση των Βαλκανικών Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μάη, για σήμερα 2 Ιούνη, Ετσι, στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις στις παρακάτω βαλκανικές χώρες:

Στη Βουλγαρία

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, η Μαρξιστική Πλατφόρμα του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας - "Γκ. Ντιμιτρόφ" εντάσσουν στην πρωτοβουλία αυτή τις εκδηλώσεις που γίνονται παραδοσιακά σ' όλη τη χώρα, τη μέρα αυτή, για εκείνους που έπεσαν "για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της Βουλγαρίας". Η κεντρική εκδήλωση στη Σόφια θα γίνει στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στη Γιουγκοσλαβία

Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας διοργανώνει συγκέντρωση στοΒελιγράδι, έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Στην Ελλάδα

Το ΚΚΕ εντάσσει στην κοινή αυτή πρωτοβουλία των Βαλκανικών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα στις περιοχές: Βύρωνας, Ζωγράφου, Πετράλωνα, Σεπόλια, Μεγαλόπολη, Φάληρο, Πειραιάς.

Στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Η Ενωση Κομμουνιστών Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και συναυλία στο Κουμάνοβο.

Επίσης, η τοπική οργάνωση του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας στην ΠΓΔΜ διοργανώνει συγκέντρωση στην πόλη Κόστιβαρ.

Στη Ρουμανία

Με πρωτοβουλία του Ρουμάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος,θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Βουκουρέστι, έξω από την αμερικανική πρεσβεία,στην οποία θα συμμετέχει, επίσης, ο Ρουμανο-Σερβικός Σύνδεσμος Φιλίας και το Κόμμα των Συνταξιούχων.

Στην Τουρκία

Το Κόμμα της Εργασίας της Τουρκίας (ΕΜΕΡ) θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία ΤΑΞΙΜ της Κωνσταντινούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ