Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΤΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
Ο λαός είδε τα αποτελέσματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Θέλουν να τσακίσουν το λαό της Γιουγκοσλαβίας και να στείλουν ένα μήνυμα τρόμου στους λαούς που αντιστέκονται, τόνισε μιλώντας χτες το βράδυ στηνΕπισκοπή Νάουσας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Παττάκης και κάλεσε τον ελληνικό λαό να εκφράσει ακόμα πιο ενεργά την αλληλεγγύη του προς τον ηρωικό λαό της Γιουγκοσλαβίας, γιατί, όπως σημείωσε, αυτός δεν αγωνίζεται μόνο για τον εαυτό του, για την πατρίδα του, αλλά για όλο το λαό της Βαλκανικής, για ολόκληρη την ανθρωπότητα. "Εμείς οι κομμουνιστές εννοούμε μια Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη προοδευτική που θα μπορεί να κτίζει τις συμφωνίες και τις σχέσεις της με κριτήριο τι συμφέρει τον Ελληνα, τον Γερμανό, τον Ιταλό και τους εργαζόμενους όλων των κρατών και όχι τους κεφαλαιοκράτες των αντίστοιχων χωρών", υπογράμμισε ο Γ. Παττάκης.

Πρόσθεσε ότι η δύναμη της αντίστασης, το όπλο της μάχης βρίσκεται στα χέρια του λαού. "Αν με την ψήφο σας δεν καταψηφιστούν το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους που στηρίζουν το μονόδρομο της ΟΝΕ και την ιμπεριαλιστική"Νέα Τάξη Πραγμάτων", μην περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα. Αν δεν καταδικαστούν με την ψήφο του ελληνικού λαού, θα τον χρησιμοποιήσουν για ακόμα πιο σκληρή πολιτική. Θα επιβεβαιωθεί η αντιλαϊκή πολιτική τους και θα πάρουν μέτρα πιο σκληρής λιτότητας", τόνισε ο Γ. Παττάκης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Εξάλλου, σε περιοδεία του χτες το απόγευμα στο Μακροχώρι και σε συνάντηση αγροτών στη Νάουσα, ο Γ. Παττάκης που έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό, επισήμανε ότι στα 19 χρόνια της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ σήμερα ΕΕ έχει πολλά βιώσει ο λαός μας και μπορεί να απαντήσει. "Είδε τα αποτελέσματα στην καταπάτηση των λαϊκών κατακτήσεων, στα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είδαν οι αγρότες την αντιαγροτική Κ ΑΠ με τραγικές συνέπειες στο βιοτικό και οικονομικό τους επίπεδο. Να περιορίζονται οι καλλιέργειες στα μεσογειακά μας προϊόντα και στα ζωοκομικά, με αποτέλεσμα από πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο που είχαμε πριν την ένταξη να γίνουμε ελλειμματικοί και εξαρτημένοι από τις πλούσιες χώρες", σημείωσε ο Γ. Παττάκης.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται φέτος με τη διάθεση του ροδάκινου και την αδιαφορία της κυβέρνησης, έγκαιρα να φροντίσει για την εξεύρεση αγορών για το προϊόν, ενώ ο υπουργός ισχυρίζεται ότι θα λύσει το θέμα τώρα με τη διαφήμιση! Επίσης, ζοφερό είναι το μέλλον των αγροτικών συντάξεων, ενώ οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του προηγούμενου χρόνου δεν έχουν καταβληθεί ακόμη στους παραγωγούς της Ημαθίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ