Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ
"Λεόντειος εταιρία" η Ευρωπαϊκή Ενωση

"Λεόντειος εταιρία" θα καταντήσει η ΕΕ, αν δεν υπάρξει αντίδραση των λαών, δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Ζουράρις.

Πρόσθεσε ότι μπροστάρης στο αντιπολεμικό κίνημα και στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων" στάθηκε το ΚΚΕ και ότι θα πρέπει να υπάρξει συμπαράσταση στο Κόμμα αυτό από όλες τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου. Κατήγγειλε την κυβέρνηση, γιατί υπέγραψε τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς κατά των αμάχων και σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ μπήκε σε φάση παρατεταμένης κρίσης που μπορεί να σημάνει την αποσάθρωσή του. Τέλος, σχολιάζοντας τους άγριους αμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, είπε ότι χτυπάνε τον άμαχο πληθυσμό για να συνθηκολογήσει ο στρατός.

Ο Κ. Ζουράρις, που συνοδευόταν από κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, περιόδευσε χτες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνομίλησε με δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους και μοίρασε ενημερωτικό υλικό. Για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣΘ, Γ. Ιγνατιάδη και άλλα μέλη του συλλόγου, δήλωσε ότι είχαν μια πολύ χρήσιμη κουβέντα και ότι ο πρόεδρος, που μόλις γύρισε από τη Σερβία, μετέφερε όσες βαρβαρότητες είδε με τα μάτια του να διαπράττονται από το ΝΑΤΟ. "Οσους είδαμε έδειξαν μεγάλη κατανόηση για τη στάση του ΚΚΕ, μας συνεχάρησαν και μας παρακίνησαν, λέγοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα", τόνισε ο Κ. Ζουράρις.

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου

Την Κυριακή το βράδυ εξάλλου ο Κώστας Ζουράρις, μαζί με κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρήστο Κόφφα, γραμματέα της ΚΟΘ και άλλα στελέχη της ΝΕ, περιόδευσε στο χώρο του Φεστιβάλ Ελληνικού Βιβλίου στην παραλία της πόλης.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο του Φεστιβάλ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλούς γνωστούς του συμπολίτες, αλλά και άγνωστους, που τον πλησίασαν για να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο Κ. Ζουράρις και το κλιμάκιο της ΚΟΘ έγιναν δεκτοί από τη Γραμματεία του Φεστιβάλ, όπου πρόσφεραν στον υποψήφιο ευρωβουλευτή λουλούδια και αναμνηστική αφίσα και άλλα έντυπα του Φεστιβάλ. Στο χώρο της Γραμματείας τον Κ. Ζουράρι και το κλιμάκιο της ΚΟΘ συνάντησε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Χ. Μπαρμπουνάκης, και είχε συζήτηση μαζί τους για την εκδοτική δραστηριότητα της πόλης και ιδιαίτερα τις προσπάθειες έκδοσης των βιβλίων του Κωστή Μοσκώφ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και το κλιμάκιο της ΚΟΘ επισκέφθηκαν τα περισσότερα περίπτερα εκδοτών, είχαν συζήτηση και μοίρασαν εκλογικό υλικό του ΚΚΕ. Δεκάδες άνθρωποι σταματούσαν τον Κ. Ζουράρι, σχεδόν σε κάθε βήμα, για να ανταλλάξουν δυο λόγια, να τον χτυπήσουν φιλικά στην πλάτη, να πουν ένα αστείο, να κάνουν τις προβλέψεις τους για τις ευρωεκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ