Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε ραδιενεργό κλοιό η γειτονιά μας

Να πάρουν θέση οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο κλοιός με το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τη ραδιενέργεια αγκαλιάζει πλέον τις γειτονιές τους, ζητά, με ανακοίνωσή της, η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ. Μόνο η λαϊκή πάλη μπορεί να σταματήσει τον πυρηνικό όλεθρο και τον πόλεμο, προσθέτει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «η ζωή με τραγικό τρόπο δικαίωσε τις προβλέψεις μας και ότι ο αγώνας του λαού για να σταματήσει το διαρκές αμερικανοΝΑΤΟικό έγκλημα πρέπει να ενταθεί».

Συγκεκριμένα, η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ σημειώνει:

«Εντείνονται οι ανησυχίες του λαού σε Εύοσμο, Μενεμένη και Αμπελόκηπους, αλλά και γενικότερα όλης της Θεσσαλονίκης, μετά τις αποκαλύψεις ότι οχήματα και τεθωρακισμένα της KFOR, αλλά και της Ελληνικής Δύναμης Κοσσόβου επισκευάζονται και συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την 308 ΠΕΒ στο στρατόπεδο Παπακυριαζή που βρίσκεται στη μέση κυριολεκτικά πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, γιατί έχει αναλάβει στα πλαίσια του Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ, μετά τη διάθεση του λιμανιού και του αεροδρομίου της πόλης, και την εξυπηρέτηση των δυνάμεων της KFOR, όταν βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος».

Στη συνέχεια, με την ανακοίνωσή της, η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ ζητά από το λαό, με κάθε μορφή συσπείρωσης και αγώνα, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να απαιτήσει:

- Να γίνονται στα σύνορα οι έλεγχοι για ραδιενέργεια σε όλα τα οχήματα.

- Να φύγουν οι στρατιωτικές μονάδες και η 308 ΠΕΒ από την περιοχή και τα στρατόπεδα να αποδοθούν στο λαό.

- Να απεμπλακεί η χώρα μας από το συνεχιζόμενο πόλεμο στα Βαλκάνια.

- Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι. Να σταματήσουν να δίνονται οποιεσδήποτε διευκολύνσεις στους ΝΑΤΟδολοφόνους.

- Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ