Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
«Φάρμακο» στα εσωκομματικά προβλήματα οι επιθέσεις στο ΚΚΕ

Συνέντευξη του Ν. Κωνσταντόπουλου στην «Αθηναϊκή»

Οι ακραίες συμπεριφορές που «πυροβολούν άκαιρα και στα τυφλά, εμποδίζουν το διάλογο, δυσφημούν και εξασθενίζουν την κοινή προσπάθεια και βλάπτουν τη συνοχή και την εικόνα του ΣΥΝ», είναι αυτό που περισσότερο ενοχλεί την ηγεσία του κόμματος, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Ν. Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε χτες στην «Αθηναϊκή», απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη στάση ανοιχτής αμφισβήτησης των επιλογών της ηγεσίας που τηρεί η Μαρία Δαμανάκη.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού προσέφερε κάλυψη στα στελέχη της ηγεσίας που έχουν αναλάβει να απαντούν, σκληρά πολλές φορές, στα όσα λέει ή πράττει η Μ. Δαμανάκη, τονίζοντας στη συνέντευξή του ότι «τέτοιες προσωπικές συμπεριφορές που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα θα αντιμετωπίζονται με πολιτική αποδοκιμασία», αποκλείοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο διαγραφών και συμπληρώνοντας με νόημα ότι ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του.

Κατά τα άλλα, ο Ν. Κωνσταντόπουλος διά μέσου της συνέντευξής του άσκησε μια άσφαιρη κριτική στο κυβερνητικό έργο, επαναλαμβάνοντας το «παραμύθι» της καλής και της κακής διαχείρισης του συστήματος και αποδίδοντας την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στην «ανικανότητα και την αδιαφορία της κυβέρνησης να προωθήσει την πραγματική σύγκλιση» στην εντός ΟΝΕ εποχή. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι στις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχουν περιθώρια συνολικής σύμπραξης με το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ και αντέτεινε την κοινή δράση στα ζητήματα, όπου καταγράφεται σύμπτωση απόψεων.

Δεν έχασε, ωστόσο, την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ότι η πολιτική του έχει προκαλέσει επικίνδυνες διαιρέσεις στο μαζικό κίνημα! Κι ας είναι ο ΣΥΝ αυτός που έχει πάρει διαζύγιο προ πολλού από το μαζικό κίνημα, δυσχεραίνοντας την ανάπτυξη της πάλης του με την αποπροσανατολιστική του τακτική, με το να σπέρνει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα και με το να λειτουργεί σαν ανάχωμα πρόσκρουσης και εξευμενισμού της λαϊκής οργής.

Απέδωσε ακόμη σε ακραίο παραλογισμό τη μη στήριξη του ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΝ για την εφαρμογή ενός ψευδεπίγραφου και θολού 35ωρου, το οποίο - εκτός όλων των άλλων - όπου εφαρμόστηκε είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που διακήρυτταν οι υπερασπιστές του π.χ. Γαλλία.

Το Σαββατοκύριακο η ΚΠΕ του ΣΥΝ

Να επαναβεβαιώσει η ΚΠΕ την πορεία του ΣΥΝ, όπως αυτή αποφασίστηκε στο τελευταίο του Συνέδριο, αναμένεται κατά τη συνεδρίασή της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι εκεί «θα ξεκαθαριστούν οι ανοιχτοί λογαριασμοί» μεταξύ της ηγεσίας και των «ανανεωτών», των οποίων η σύγκρουση καλά κρατεί και εντείνεται το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, δε θα πρέπει να αναμένονται θεαματικές κινήσεις προς το παρόν. Εκείνο που με ενδιαφέρον αναμένεται είναι η στάση των «ανανεωτών» και όχι μόνο στην ανακοίνωση της συγκρότησης του φόρουμ της κεντροαριστεράς στις 10 του Μάρτη. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται και το συνέδριο του ΣΥΝ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Απρίλη, το οποίο θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση της ΚΠΕ για αυτόνομη εκλογική κάθοδο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, με την οποία οι «ανανεωτές» διαφωνούν, πόσο μάλλον που συνοδεύεται με σενάρια για διάλυση της παράταξης «Πρωτεύουσα Δύναμη» στο Δήμο της Αθήνας της οποίας ηγείται η Μαρία Δαμανάκη και στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ