Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασφαλιστικά μέτρα της Μ. Παπανδρέου κατά του «ΝΕΜΕΣΙΣ»

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εκδότριας και διευθύντριας του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ» Λιάνας Κανέλλη, όπως και κατά της εκδοτικής εταιρίας «ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ», κατέθεσε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Μαργαρίτα Παπανδρέου, με αφορμή τα δημοσιεύματα του εν λόγω περιοδικού (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης), που αφορούν την ίδια και μέλη της οικογένειάς της.

Η Μ. Παπανδρέου ζητάει από το δικαστήριο να υποχρεωθούν οι υπεύθυνοι του περιοδικού να παραλείπουν στο μέλλον, όπως και κάθε τρίτος, κάθε αναπαραγωγή και δημοσίευση στο περιοδικό «ΝΕΜΕΣΙΣ» ή οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση των επιστολών της, των κειμένων της, χειρόγραφα ή μη, καθώς και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών της με πρόσωπα της οικογένειάς της. Ζητάει, επίσης, να μη χρησιμοποιούν φωτογραφίες της και υβριστικές εκφράσεις και αναφορές στο πρόσωπό της. Σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν στο μέλλον οι υπεύθυνοι του περιοδικού, η Μ. Παπανδρέου ζητά να τους επιβληθεί για κάθε παράβαση χρηματική ποινή 2 εκατ. δρχ., καθώς και προσωπική κράτηση. Ακόμα ζητά να διαταχθεί το περιοδικό να δημοσιεύσει την απόφαση που θα εκδοθεί στην ίδια θέση με τα δημοσιευθέντα άρθρα.

Η Μ. Παπανδρέου μιλάει για «αήθη, ακήρυχτο και αναίτιο πόλεμο κατά της ιδιωτικής μου ζωής και της προσωπικής και οικογενειακής τιμής και υπολήψεώς μου» και παραδέχεται ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα προέρχονται από «κλεμμένες επιστολές μου και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μου με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου». Το υλικό αυτό του προσωπικού της αρχείου, όπως υποστηρίζει, «εκλάπη από την οικία μου μεταξύ των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2000» και προαναγγέλλει την κατάθεση και σχετικής μήνυσης στην Εισαγγελία Αθηνών.

Σύμφωνα με την αγωγή της Μ. Παπανδρέου, στόχος των δημοσιευμάτων είναι να συντρίψουν την ίδια, αλλά και η «αμαύρωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου ως μητέρας, γυναίκας και κοινωνικού ατόμου». Φθάνει ωστόσο στο σημείο, δίνοντας πολιτικές προεκτάσεις, να κάνει λόγο για «δίωξη του φρονήματος της οικογένειάς μου». Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «ενός καθαρού τύπου λιβελογράφημα, με το οποίο μου αποδίδει συκοφαντικά την εξύφανση σκοτεινών σχεδίων, μεθοδεύσεων και ραδιουργιών για την ανάδειξη του υιού μου Γεωργίου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού της χώρας με ύφος, πλοκή και ήθος γραφής, τα οποία προσήκουν σε νοσηρή μόνο φαντασία και μοναδικό σκοπό έχουν να με διασύρουν στα τελευταία χρόνια της ζωής μου».

Σε συνέχεια των παραπάνω, σημειώνει: «Αισθάνομαι βαρύ το φόρο που έχει πληρώσει η οικογένειά μου μέχρι σήμερα, αγωνιζόμενη εντίμως, με παρρησία και σθένος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, ώστε, ως να μην έφθαναν όλα αυτά, να διαβλέπω νέο κύκλο διώξεων κατά του φρονήματος της οικογένειάς μας με το να σύρομαι και να διαπομπεύομαι δημόσια από μια αντιποιούμενη την ιδιότητα της βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της δημοσιογράφου, με το στημένο, άθλιο και ανήκουστο σενάριο εις βάρος μου για πολιτική συνωμοσία, κατά της κυβέρνησης, κατά της χώρας κλπ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ