Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Να απομακρυνθεί το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

Τον αποτροπιασμό του για τα τραγικά αποτελέσματα από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία εκφράζει, με ομόφωνο ψήφισμά του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας, ζητώντας ταυτόχρονα την απομάκρυνσή του από την περιοχή.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζονται οι σημαντικές ευθύνες που έχουν όλες οι κυβερνήσεις που αποφάσισαν τους βομβαρδισμούς, ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά πως «η χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της νέας τάξης πραγμάτων».

Ακολούθως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας τονίζει πως «ανεξάρτητα από τις απόψεις που έχουμε για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, κανείς δεν μπορεί να σιωπά». Και απαιτεί:

  • Την κατάργηση των πυρηνικών και βιοχημικών όπλων.
  • Την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.
  • Πέραν τούτων είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να θέσει το ζήτημα σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να ζητήσει τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων όλης της περιοχής και να επανεξετάσει το ζήτημα παραμονής των Ελλήνων στρατιωτών στο Κόσσοβο, εφόσον εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ