Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Σημίτη - Ράκαν

Με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Ιβιτσα Ράκαν, συναντήθηκε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την υποστήριξη της Ελλάδας στην «προσπάθεια» της Κροατίας για συνεργασία με τους ευρωατλαντικούς μηχανισμούς και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην Κροατία. Στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση οι δυο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη να παραμείνουν αμετάβλητα τα σύνορα στα Βαλκάνια, ενώ έγινε μνεία για τη σύσφιγξη της σχέσης των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί το Μάη η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στο Ζάγκρεμπ.

Ο Ι. Ράκαν υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο του πολέμου είναι μακριά, ωστόσο «κάποια προβλήματα παραμένουν ανοιχτά» στη Βαλκανική... Οι δυο πρωθυπουργοί υπέγραψαν συμφωνία αεροπορικής συνεργασίας, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη σύναψη και άλλων συμφωνιών, ιδιαίτερα στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, των αγροτικών προϊόντων και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Τέλος, σήμερα ο Ι. Ράκαν θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και με τον Σουηδό ομόλογό του Γκόραν Πέρσον, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με τον Σουηδό ομόλογό του

Σήμερα το πρωί, ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σουηδός πρωθυπουργός Γκόραν Πέρσον, στο πλαίσιο του γύρου των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, επισκέπτεται την Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πριν από αυτή τη συνάντηση, η οποία υπολογίζεται να γίνει μετά τις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση, περίπου στις 8.45, του Ελληνα πρωθυπουργού με τους ομολόγους του της Σουηδίας και της Κροατίας. Αντικείμενο της τριμερούς συνάντησης θα είναι η κατάσταση στα Βαλκάνια και ειδικότερα οι τελευταίες εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία με τις δραστηριότητες των αποσπασμάτων του UCK στη νότια Σερβία και τις γενικότερες αποσταθεροποιητικές εξελίξεις.

Στη μεταξύ τους συνάντηση ο πρωθυπουργός της Σουηδίας με τον Ελληνα πρωθυπουργό θα συζητήσουν τα θέματα που θα απασχολήσουν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στη Στοκχόλμη στις 23 και 24 του Μάρτη. Τα θέματα αυτά είναι η απασχόληση και η αξιολόγηση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης. Η κυβέρνηση οφείλει μέχρι τότε να έχει δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις του βρετανικού οίκου «Goverment Actuaris» για την κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας και τις προτάσεις της για την αναμόρφωση του, σύμφωνα με τα πρότυπα που υιοθετήθηκαν στην περσινή Σύνοδο της Λισαβόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ