Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Μακριά από το στρατόπεδο Παπακυριαζή τα τεθωρακισμένα

Την άμεση απομάκρυνση όλων των τεθωρακισμένων οχημάτων από το στρατόπεδο Παπακυριαζή, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμπελοκήπων, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων.

Η σχετική συζήτηση και το ψήφισμα στο ΔΣ έγινε μετά τις αποκαλύψεις του τύπου για ύπαρξη στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων στα οποία πιθανά να υπάρχουν υπολείμματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Επίσης με το ψήφισμά του το ΔΣ Αμπελοκήπων ζητά τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων των οχημάτων που κατευθύνονται στην Ελλάδα, στα σύνορα της χώρας, όπως και να σταματήσει από τη Θεσσαλονίκη η διέλευση στρατευμάτων που κατευθύνονται προς την πρώην Γιουγκοσλαβία. Ακόμη ζητά την άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις μετρήσεις που πρόκειται να διενεργηθούν στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών και την απόδοση στις τοπικές κοινωνίες του συνόλου των στρατοπέδων που βρίσκονται στα αστικά κέντρα.

Παράλληλα το ΔΣ Αμπελοκήπων αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου Αμπελοκήπων στην αντιπολεμική επιτροπή Θεσσαλονίκης. Επίσης σε συνεργασία με τις αδελφοποιημένες πόλεις στα Βαλκάνια, την ανάπτυξη πολύμορφων εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την άσκηση πίεσης, ώστε να ληφθούν μέτρα για την προστασία των λαών της περιοχής από τις συνέπειες της χρήσης κάθε μορφής πυρηνικής ενέργειας, για πολεμικούς ή άλλους σκοπούς.

Σημειώνεται ότι εντείνονται οι ανησυχίες του λαού σε Εύοσμο, Μενεμένη και Αμπελοκήπους αλλά και γενικότερα όλης της Θεσσαλονίκης μετά τις αποκαλύψεις ότι οχήματα και τεθωρακισμένα της KFOR αλλά και της Ελληνικής Δύναμης Κοσσόβου επισκευάζονται και συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την 308 ΠΕΒ, στο στρατόπεδο Παπακυριαζή που βρίσκεται στη μέση κυριολεκτικά πυκνοκατοικημένων περιοχών. Ηδη πρωτοβουλίες με ποικίλο αντιπολεμικό χαρακτήρα αναμένονται να ληφθούν τις επόμενες μέρες και σε επίπεδο δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και κινήσεων πολιτών, δημοτικών ομάδων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ