ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάη 1999
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Ψήφο στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Περιοδεία στο ΤΕΙ Αρτας

ΑΡΤΑ (ανταπόκριση ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΒΑΣ).-

Κάλεσμα προς τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αρτας (Ηπείρου), αλλά και στο προσωπικό του Ιδρύματος, να δώσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές του Ιούνη δύναμη στο ΚΚΕ και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα κόμματα της συναίνεσης και της υποταγής, κάνοντας ταυτόχρονα πράξη το σύνθημα "όταν ο λαός θέλει, μπορεί", απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας χτες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Αρτας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, μ' έναν κοινό προγραμματισμό με τα ΑΕΙ, για την ανάπτυξη της χώρας. Ομως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει με την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, εκτελώντας πιστά τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο συγκεκριμένο ΤΕΙ γίνεται καλή δουλιά, υπογράμμισε ο Κ. Αλυσσανδράκης μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε σε όλους τους χώρους του ΤΕΙ, όμως πού θα πάει αύριο η παραγωγή την οποία εσείς σήμερα διδάσκεστε πώς να βελτιώσετε και να αυξήσετε;

Αναφερόμενος στο βρώμικο πόλεμο τόνισε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου, την ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ εναντίον της Ν. Γιουγκοσλαβίας και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Ο συγκεκριμένος πόλεμος σε καμιά περίπτωση δεν έγινε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη μειονότητα, αλλά για να καθυποτάξουν και να διαμελίσουν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, δημιουργώντας ζώνες επιρροής στα Βαλκάνια και προτεκτοράτα και να σπείρουν τον τρόμο ενάντια σε ολόκληρη την ανθρωπότητα".

Αποκαλύπτοντας τις "εγκληματικές" όπως τις χαρακτήρισε ευθύνες της κυβέρνησης, είπε: "Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις της η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά σ' αυτό τον πόλεμο, αφού έβαλε την υπογραφή της, παραχώρησε "γην και ύδωρ", δηλαδή λιμάνια, αεροδρόμια, αεροδιαδρόμους, το "Θεμιστοκλής", αλλά και στρατιώτες καθώς και πληρώματα στα κατασκοπευτικά ΑΒΑΚΣ της βάσης του Ακτιου".

Η κυβέρνηση, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συμμετέχει όχι γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αλλά γιατί δε θέλει να χάσει την ευκαιρία διείσδυσης στα Βαλκάνια, γιατί δε θέλει να αμφισβητήσει τα συμφέροντα ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά πάνω απ' όλα γιατί προσδοκά και επιδιώκει τη στήριξη των μεγάλων δυνάμεων. Καλλιεργεί την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, την ίδια στιγμή που κάτω από το σύνθημα "πρώτα η Ελλάδα" που σημαίνει πρώτα η πλουτοκρατία, πρώτα το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό και να τον αποπροσανατολίσει.

Αναφερόμενος στο ρόλο της ΕΕ υπογράμμισε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από δημιούργημα του μεγάλου κεφαλαίου, με μοναδικό στόχο την ασύδοτη αύξηση των κερδών του. Η συμμετοχή της χώρας μας δεν είναι μονόδρομος όπως πολλοί διατυμπανίζουν. Αποτελεί επιλογή μόνο της πλουτοκρατίας και όσων την υπηρετούν. Οι εκμεταλλευόμενοι δε γίνεται να έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές τους. Ακόμα είναι εντελώς αστήριχτοι οι ισχυρισμοί εκείνων που μιλούν ότι μπορεί η ΕΕ να αποκτήσει φιλολαϊκό πρόσωπο με άλλη διαχείριση. Η εμπειρία σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία διαψεύδει αυτή την άποψη.

Κλείνοντας, ο ομιλητής κάλεσε τους σπουδαστές να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να ψηφίσουν με αισιοδοξία το αγωνιστικό - ενωτικό Ευρωψηφοδέλτιο των κομμουνιστών και όσων συνεργάζονται μαζί τους, να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της συμπαράταξης και της προοπτικής. Στο κάλεσμα αυτό, οι νέοι του ΤΕΙ Αρτας απάντησαν με το σύνθημα "οι νέοι ψηφίζουν ΚΚΕ" και έδωσαν την υπόσχεση ότι στις 13 Ιούνη θα ρίξουν κόκκινο στο μαύρο του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Περιοδείες - συσκέψεις - συγκεντρώσεις

Περιοδείες - συσκέψεις - συγκεντρώσεις πραγματοποιούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στις παρακάτω περιοχές:

Σήμερα Πέμπτη 27/5

- Στην Καρδίτσα περιοδεύει η Βέρα Νικολαϊδου,υποψήφια ευρωβουλευτής, στις 12 το μεσημέρι, στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο και στις 7.30 μμ θα παραβρεθεί σε συγκέντρωση - συζήτηση στο Μικρό Παλάτι, με θέμα"Πόλεμος στα Βαλκάνια και ευρωεκλογές".

- Στη ΔΕΗ Ελαϊδος,στις 7 πμ,και στη ΔΕΗ Αγ. Γεωργίου,στις 10 πμ,περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στη ΔΕΗ Πειραιά στις 7.00 πμ και στη ΔΕΗ Φαλήρου στις 10.00 πμ περιοδεία με τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη.

- Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιώργο Μαυρίκο,ώρα 9.30 πμ,επισκέπτεται την εταιρία ΕΒΟ Λαυρίου, όπου θα έχει συνάντηση με το Σωματείο και θα μιλήσει στους εργαζόμενους. Λίγο αργότερα, στις 11.30 πμ, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Σταθμό της ΑΗΣ ΔΕΗ Λαυρίου, όπου, επίσης, θα έχει συνάντηση με το Σωματείο και θα μιλήσει στους εργαζόμενους εκεί.

- Στο Νομισματοκοπείο στις 7.30 πμ και στο ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ,στις 12 το μεσημέρι,περιοδεία με τον Γ. Θεωνά.

- Στην εταιρία ΣΥΝΦΑ (Αλιμος) στις 12 με τον Μ. Κωστόπουλο.

- Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στις 9 πμ, περιοδεία με τον Στρ. Κόρακα.

- Στο Εμπορικό Κέντρο Αθήνας,στις 9 πμ,περιοδεία με τον Σπ. Στριφτάρη.

- Στη ΔΕΗ Περιστερίου στις 10.00 πμ με τον Ν. Μπατιστάτο.

- Στην ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ (Ρέντης) στις 6.30πμ με τον Γ. Σταυρόπουλο.

- Στα μαγαζιά του Γκύζη στις 6.00 μμ με τον Β. Μαμάη.

- Στα μαγαζιά του Κολωνακίου στις 6.00 μμ με τον Φ. Λάφη.

- Στα μαγαζιά του Βύρωνα στις 7.00 μμ με τους Τ. Φέτση και Μ. Διαμαντή.

- Στο Μηχανογραφικό ΙΚΑ (Ζωγράφου) στις 10.30 πμ με τονΔ. Αγκαβανάκη.

- Στην εταιρία Ταχυμεταφορών ACS (Κατάστημα Μεταμόρφωσης) στις 7.30 πμ με τον Χ. Κατσιώτη.

- Στην πλεκτοβιομηχανία ΖΗΡΟΣ στις 12 το μεσημέρι με τον Δ. Θεοδώρου.

Αύριο Παρασκευή 28/5

- Στο Αίγιο θα περιοδεύσει ο Κ. Παρασκευάς,μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, στις 10.00 πμ στην ΕΒΟ και στις 11.30 πμ στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιγιάλειας.Στις 7.00 μμ θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

- Στη Θεσσαλονίκη θα περιοδεύσει η Λ. Κανέλλη,υποψήφια ευρωβουλευτής, στις 6.30 μμ στο Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης,στις 7.00 μμ θα δώσει Συνέντευξη Τύπου και στις 9.00 μμ θα έχει συζήτηση στην "Κληματαριά" στο λιμάνι, με εργαζόμενους στα ΜΜΕ της πόλης.

- Στο Νοσοκομείο Παίδων "ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ", στις 9.30 πμ, με τουςΟρ. Κολοζώφ,μέλος ΠΓ της ΚΕ, και Α. Τομαρά,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στον ΟΤΕ-ΝΥΜΑ στις 8.00 πμ με τον Γ. Θεωνά,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στα μαγαζιά και στη λαϊκή Πετραλώνων στις 10.00 πμ με την Ελένη Γερασιμίδου,υποψήφια ευρωβουλευτή.

- Στο υπουργείο Συγκοινωνιών στο Περιστέρι, στις 10.00 πμ με τον Ν. Μπατιστάτο.

- Στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ (Κορωπί) στις 6.30 πμ με τον Γ. Σταυρόπουλο.

- Στο Γουδί (Μ. Ασίας) στις 6.30 μμ με τον Λ. Αυδή.

- Στο εργοστάσιο ιματισμού ΚΟΥΣΗΣ στις 12 το μεσημέρι με τον Δ. Θεοδώρου.

- Στα μαγαζιά των Αμπελόκηπων στις 6.30 μμ με τον Κ. Μαραγκουδάκη.

Σάββατο 29/5

- Στη Θεσσαλονίκη θα περιοδεύσει η Λ. Κανέλλη,υποψήφια ευρωβουλευτής στις 10.00 πμ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο,στις 11.30 πμ θα έχει συνάντηση με την Αντιπολεμική Επιτροπή,στις 1.00 - 2.00 μμ στην αγορά Μοδιάνο.

Την Κυριακή 30/5 η Λ. Κανέλλη θα επισκεφτεί τον Κάτω Σταυρό και στις 2.00 μμ θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της περιοχής κατά της εγκατάστασης της TVX - GOLD και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Ολυμπιάδα,θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Αγία Βαρβάρα.

Προεκλογικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Μήνυμα αντίστασης και αγώνα στη νεολαία και το λαό της Αθήνας απευθύνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ), καλώντας τους να συμμετέχουν μαζικά σε συγκέντρωση - διαδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας και την αμερικάνικη πρεσβεία, την Παρασκευή στις 8μ.μ., για να διαδηλώσουν ενάντια στη δολοφονική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και την άμεση συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει, ο Στρατής Κόρακας βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος, καθώς και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο διάστημα αυτό και μέχρι την εκδήλωση της Παρασκευής, τα στελέχη της ΚΝΕ και του Κόμματος, που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις περιοδείες τους στα ΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας και στις γειτονιές της Αθήνας, ενημερώνοντας για τις θέσεις του Κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών του Ιούνη, αλλά και για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο βρώμικο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, καθώς και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα των προεκλογικών εκδηλώσεων των στελεχών της ΚΝΕ και του Κόμματος, που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο για σήμερα και τις επόμενες μέρες είναι:

Σήμερα Πέμπτη:

- Στην Πετρούπολη στις 12.30 μ.μ. στο συγκρότημα του 1ου - 3ου Λυκείου με ομιλήτρια την Α. Θεοχάρη μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 3 μ.μ. με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Σοφιανόκαι υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

- Στη Φυσικομαθηματική Σχολή Θεσσαλονίκης,στις 8 μ.μ. με ομιλητή τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη.

- Στο ΕΜΠ,στις Γενικές Εδρες στις 12 το μεσημέρι, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

- Στη ΣΕΛΕΤΕ,στη 1 το μεσημέρι με ομιλητή τον Νίκο Καλούτση μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο:

- Στο Λουτράκι, με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Την Κυριακή:

- Στο Πανεπιστήμιο Ξάνθης.

- Στο Αγρίνιο, με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεθόδευση φίμωσης των μικρών κομμάτων!
  • Παρουσίασαν - και μάλιστα ως ομόφωνη - σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρόσχημα "την αισθητική της πόλης"
  • Αγάπιος Σαχίνης: "Δεν υπήρξε καμία απόφαση"

Στο όνομα δήθεν της ευταξίας της πόλης, η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης αποφάσισε και διατάσσει τη φίμωση των μικρότερων κομμάτων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προεκλογική τους δράση στα χοντρά οικονομικά πακέτα και έχουν επιλέξει έναν άλλο τρόπο πολιτικής παρέμβασης και επικοινωνίας με το λαό της πόλης.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανακοινώνεται μάλιστα πως είναι ομόφωνη, απαγορεύεται: "Η ανάρτηση πανό στους δρόμους της πόλης από τα κόμματα", "η αυθαίρετη και άναρχη τοποθέτηση αφισών, σε τοίχους και σε πλαίσια που τοποθετούνται στους δρόμους, ή λάβαρα που αναρτώνται από κολόνες", "η ρίψη προκηρύξεων στους δρόμους ή φέιγ βολάν", "η χρήση αυτοκινήτων με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, που περιέρχονται την πόλη εκφωνώντας προεκλογικά συνθήματα, γιατί διαταράσσουν την ομαλή ζωή της πόλης".

Και τέλος αναγγέλλεται ότι "οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο την προηγούμενη της συγκέντρωσης από 11-13 η ώρα και δύο ώρες προ της συγκέντρωσης". Η μεγάλη τούτη παραχώρηση αφορά κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων.

"Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπήρξε καμία απόφαση", δηλώνει ο Αγάπιος Σαχίνης,δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα". Και προσθέτει: "Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ανάγκη ή τους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση του Δήμου σε τέτοιου είδους πλαστογράφηση της πραγματικότητας. Ο δρόμος αυτός είναι επικίνδυνος και δυναμιτίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Οσοι τον άνοιξαν, αναλαμβάνουν και πλήρως την ευθύνη των συνεπειών".

Συμφωνία υπήρξε μόνο στο θέμα της διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων, όπως τις πλατείες, τα πάρκα κλπ. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η δήλωση του Αγ. Σαχίνη σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες το μεσημέρι μετά τη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που συστήθηκε για το θέμα: "Την αισθητική της πόλης και την ευταξία τη διαταράσσει η παρουσία των αμερικάνικων και ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και όχι οι αφίσες, τα πανό και οι προκηρύξεις".

Το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) είναι ένας από τους δείκτες, που οι απολογητές του καπιταλισμού - και οι κυβερνώντες - τον παρουσιάζουν για να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους προς δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη αφορά την εξέλιξη της οικονομίας συνολικά. Η δεύτερη, το πόσο πιο ...πλούσιοι γινόμαστε σε σχέση με το παρελθόν και πόσο βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

***

Οι προπαγανδιστές του δικομματισμού αξιοποιούν το δείκτη πάντα αποσπασματικά και επιλεκτικά, για περιόδους που συμφέρει τους μικροκομματικούς τους στόχους. Η αλήθεια είναι πως ο δείκτης αυτός από μόνος του, δεν αποτυπώνει με ακρίβεια ούτε την πραγματική πορεία μιας οικονομίας (επειδή σ' αυτόν συνυπάρχουν και συνυπολογίζονται μια σειρά επιμέρους δείκτες, οι οποίοι αλλοιώνουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας), ούτε την εξέλιξη του βιοτικού επιπέδου του λαού. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή στο δείκτη ΑΕΠ συνυπολογίζονται τόσο το σύνολο της παραγωγής αγαθών μιας χώρας, όσο και το αποτέλεσμα από διάφορες παρασιτικές και κερδοσκοπικές δραστηριότητες. Είναι κατανοητό, η μεν εξέλιξη της παραγωγικής δραστηριότητας είναι δυνατόν να αφορά το επίπεδο ανάπτυξης και τις προοπτικές μιας οικονομίας. Ομως, τα εισοδήματα, για παράδειγμα, από την εκμετάλλευση ακινήτων ή τα κέρδη των χρηματιστηριακών εταιριών, όχι μόνο δεν περιέχουν τέτοιες απαντήσεις, αλλά δημιουργούν και προϋποθέσεις για την παραμόρφωση των πραγματικών δεδομένων.

Δεύτερον, επειδή η κατά κεφαλή παρουσίαση του ΑΕΠ, παραμορφώνει πλήρως το πως και σε ποιον διανέμονται τα εισοδήματα. Δηλαδή, κρύβει και ...παραγράφει (ως μέση στατιστική απόδοση) τις τεράστιες και συνεχώς διευρυνόμενες ανισότητες που υπάρχουν ανάμεσα στην εξέλιξη των εισοδημάτων των διαφόρων κοινωνικών τάξεων.

***

Πάντως, ακόμα και με δεδομένα όλα τα παραπάνω, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μας σε σχέση με το κατά μέσο όρο κατά κεφαλήν ΑΕΠ των χωρών - μελών της ΕΕ, αποδεικνύει ότι στην καλύτερη περίπτωση, κινείται στα επίπεδα του... 1980! Τα στοιχεία του σχετικού πίνακα μιλούν από μόνα τους. Από το 1980 και για 10 ολόκληρα χρόνια (δύο χρόνια κυβέρνηση ΝΔ και εννιά χρόνια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) το κατά κεφαλή ΑΕΠ στη χώρα μας μειώθηκε σταδιακά από το 66% του αντίστοιχου της ΕΟΚ στο 60%.Η πορεία της συνεχούς υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας την προηγούμενη δεκαετία, όπως επίσης οι μετέπειτα αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού του ΑΕΠ, το φούντωμα των καπιταλιστικών κερδών στη δεκαετία που διανύουμε και η τρομακτική αύξηση των διαφόρων παρασιτικών δραστηριοτήτων που απεικονίζονται στο ΑΕΠ, είχαν σαν αποτέλεσμα τη... "βελτίωση" του δείκτη.

***

Είναι φανερό πως πρόκειται για μια "βελτίωση" στα λόγια. Η απόσταση που είχε η χώρα μας με το μέσο αντίστοιχο επίπεδο της ΕΕ εξακολουθεί και σήμερα να υπάρχει στα ίδια ακριβώς επίπεδα που υπήρχε και το 1980, αφού το κατά κεφαλή ΑΕΠ αποτελεί μόλις το 66% των χωρών - μελών της.

Η κατάσταση βέβαια για τους εργαζόμενους είναι πολύ χειρότερη, αφού η πολιτική στυγνής λιτότητας που εφαρμόζεται από το 1985 και μετά, έχει οδηγήσει στη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, οι οποίοι απολαμβάνουν όλο και μικρότερα εισοδήματα σε σχέση με το ΑΕΠ.

Στην "ΕΥΡΩΡΑΠΤΙΚΗ" η Αλέκα Παπαρήγα

Περιοδεία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη η Αλέκα Παπαρήγα,η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 12 το μεσημέρι, στο εργοστάσιο "ΕΥΡΩΡΑΠΤΙΚΗ - ΑΕ" (Λεωφορ. Καβάλας 262 στο Περιστέρι - δίπλα στο Σούπερ Μάρκετ "Γαλαξίας").

Συσκέψεις των ΚΟ

Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιούνται οι εξής συσκέψεις ΚΟ:

- Σύσκεψη Ηλεκτροτεχνιτών στην ΚΟΑ στις 6 μμ με τον Γ. Σκιαδιώτη,μέλος της ΚΕ.

- Σύσκεψη Οικοδόμων Ζωγράφου στις 7 μμ με τον Γ. Θοδώρου.

- Σύσκεψη Οικοδόμων Βύρωνα στις 7 μμ με τον Π. Ηλιόπουλο.

- Σύσκεψη Οικοδόμων του ΜΕΤΡΟ στην ΚΟΑ στις 6.30 μμ με τον Τ. Γόντικα.

- Σύσκεψη Λογιστών στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27) στις 8 μμ με τον Γ. Σταυρόπουλο,μέλος της ΚΕ.

Την Κυριακή 30/5

- Η ΚΟ Πειραιά διοργανώνει σύσκεψη με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα γραφεία της ΚΟΠ στις 10 πμ.

ΜΕΤΡΟ
Κρούσμα αντικομμουνισμού

Υπεύθυνος της δημόσιας εταιρίας "Αττικό μετρό" έσκισε αφίσα του ΚΚΕ και με την αστυνομία επιχείρησε να εκδιώξει κομμουνιστές συνδικαλιστές

Ο αντικομμουνισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του, στο εργοτάξιο του μετρό, στην οδό Ακαδημίας αυτή τη φορά. Ο υπεύθυνος της δημόσιας εταιρίας "Αττικό μετρό"Δ. Χαρίτωνας έσκισε αφίσα του ΚΚΕ και επιχείρησε να τρομοκρατήσει κομμουνιστές συνδικαλιστές του χώρου, καλώντας την αστυνομία για να τους εκδιώξει από το εργοτάξιο.

Χτες το πρωί κομμουνιστές συνδικαλιστές του μετρό, πήγαν στο εργοτάξιο και τοποθέτησαν αφίσα του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές στην πύλη του εργοταξίου και μοίραζαν ανακοινώσεις. Τότε εμφανίστηκε ο Δ. Χαρίτωνας μαζί με άλλα στελέχη της "Αττικό μετρό", επιχείρησε να σκίσει την αφίσα και είπε στους συνδικαλιστές ότι "απαγορεύεται να βάζετε εδώ αφίσα γιατί είναι ιδιωτικός χώρος"! Κάλεσε την αστυνομία και αστυνομικοί εμφανίστηκαν σε λίγα λεπτά. Τους ζήτησε να εκδιώξουν από το χώρο τους συνδικαλιστές, ισχυριζόμενος δήθεν ότι "δεν είναι εργαζόμενοι του μετρό".

Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν έντονα και σημείωσαν πως ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει και ότι τέτοιες ενέργειες αντί να τους πτοούν, τους οδηγούν στο να ενδυναμώσουν τις προσπάθειές τους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ. Ο υπεύθυνος της "Αττικό μετρό" υποχρεώθηκε τελικά σε αναδίπλωση και οι αστυνομικοί αποχώρησαν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ