Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Ψήφο στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Περιοδεία στο ΤΕΙ Αρτας

ΑΡΤΑ (ανταπόκριση ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΒΑΣ).-

Κάλεσμα προς τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αρτας (Ηπείρου), αλλά και στο προσωπικό του Ιδρύματος, να δώσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές του Ιούνη δύναμη στο ΚΚΕ και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα κόμματα της συναίνεσης και της υποταγής, κάνοντας ταυτόχρονα πράξη το σύνθημα "όταν ο λαός θέλει, μπορεί", απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας χτες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Αρτας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, μ' έναν κοινό προγραμματισμό με τα ΑΕΙ, για την ανάπτυξη της χώρας. Ομως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει με την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, εκτελώντας πιστά τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο συγκεκριμένο ΤΕΙ γίνεται καλή δουλιά, υπογράμμισε ο Κ. Αλυσσανδράκης μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε σε όλους τους χώρους του ΤΕΙ, όμως πού θα πάει αύριο η παραγωγή την οποία εσείς σήμερα διδάσκεστε πώς να βελτιώσετε και να αυξήσετε;

Αναφερόμενος στο βρώμικο πόλεμο τόνισε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου, την ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ εναντίον της Ν. Γιουγκοσλαβίας και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Ο συγκεκριμένος πόλεμος σε καμιά περίπτωση δεν έγινε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη μειονότητα, αλλά για να καθυποτάξουν και να διαμελίσουν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, δημιουργώντας ζώνες επιρροής στα Βαλκάνια και προτεκτοράτα και να σπείρουν τον τρόμο ενάντια σε ολόκληρη την ανθρωπότητα".

Αποκαλύπτοντας τις "εγκληματικές" όπως τις χαρακτήρισε ευθύνες της κυβέρνησης, είπε: "Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις της η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά σ' αυτό τον πόλεμο, αφού έβαλε την υπογραφή της, παραχώρησε "γην και ύδωρ", δηλαδή λιμάνια, αεροδρόμια, αεροδιαδρόμους, το "Θεμιστοκλής", αλλά και στρατιώτες καθώς και πληρώματα στα κατασκοπευτικά ΑΒΑΚΣ της βάσης του Ακτιου".

Η κυβέρνηση, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συμμετέχει όχι γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αλλά γιατί δε θέλει να χάσει την ευκαιρία διείσδυσης στα Βαλκάνια, γιατί δε θέλει να αμφισβητήσει τα συμφέροντα ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά πάνω απ' όλα γιατί προσδοκά και επιδιώκει τη στήριξη των μεγάλων δυνάμεων. Καλλιεργεί την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, την ίδια στιγμή που κάτω από το σύνθημα "πρώτα η Ελλάδα" που σημαίνει πρώτα η πλουτοκρατία, πρώτα το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό και να τον αποπροσανατολίσει.

Αναφερόμενος στο ρόλο της ΕΕ υπογράμμισε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από δημιούργημα του μεγάλου κεφαλαίου, με μοναδικό στόχο την ασύδοτη αύξηση των κερδών του. Η συμμετοχή της χώρας μας δεν είναι μονόδρομος όπως πολλοί διατυμπανίζουν. Αποτελεί επιλογή μόνο της πλουτοκρατίας και όσων την υπηρετούν. Οι εκμεταλλευόμενοι δε γίνεται να έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές τους. Ακόμα είναι εντελώς αστήριχτοι οι ισχυρισμοί εκείνων που μιλούν ότι μπορεί η ΕΕ να αποκτήσει φιλολαϊκό πρόσωπο με άλλη διαχείριση. Η εμπειρία σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία διαψεύδει αυτή την άποψη.

Κλείνοντας, ο ομιλητής κάλεσε τους σπουδαστές να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να ψηφίσουν με αισιοδοξία το αγωνιστικό - ενωτικό Ευρωψηφοδέλτιο των κομμουνιστών και όσων συνεργάζονται μαζί τους, να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της συμπαράταξης και της προοπτικής. Στο κάλεσμα αυτό, οι νέοι του ΤΕΙ Αρτας απάντησαν με το σύνθημα "οι νέοι ψηφίζουν ΚΚΕ" και έδωσαν την υπόσχεση ότι στις 13 Ιούνη θα ρίξουν κόκκινο στο μαύρο του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ