Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΜΠΡΙΝΗ
Εχουμε χρέος στα παιδιά μας

Υπόσχεση για κόκκινη ψήφο έδωσαν χτες το βράδυ οι παραβρισκόμενοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλητές τον Ορ. Κολοζώφ και τον Α. Τομαρά

"Να ρίξουμε στα σκοτάδια φως και κόκκινο στην κάλπη".Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες οι κάτοικοι της Λαμπρινής, μέσα από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Ανδρέα με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Ορέστη Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Αλέκο Τομαρά.

Με κόκκινα γαρίφαλα και κόκκινες σημαίες - σύμβολα του αγώνα - υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους του Κόμματος οι συγκεντρωμένοι, που από νωρίς είχαν αρχίσει να γεμίζουν την πλατεία της Λαμπρινής.

"Στις 13 Ιούνη η κάλπη πρέπει να είναι κόκκινη", τόνισε ο Αλέκος Τομαράς, καλώντας τους συγκεντρωμένους να ενισχύσουν στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ. "Οταν οι ιμπεριαλιστές σχεδιάζουν τη χερσαία επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, το ΚΚΕ μαζί με τον ελληνικό λαό αγωνίζεται στο πλευρό των γειτόνων, ενώ την ίδια ώρα αρνείται να βγουν Ελληνες φαντάροι έξω από τα σύνορα", υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και δείχνοντας τους νέους και τα παιδιά που βρίσκονταν στη συγκέντρωση είπε: "Το οφείλουμε σ' αυτούς που αύριο θα είναι πολίτες αυτού του κόσμου, οφείλουμε να τους παραδώσουμε έναν κόσμο ειρηνικό. Τα παιδιά μας δεν είναι μισθοφόροι για να πολεμήσουν για τους ιμπεριαλιστές. Δε θα γίνουν "κρέας" στα κανόνια του ΝΑΤΟ".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ορέστης Κολοζώφ, ο οποίος μετέφερε στους συγκεντρωμένους τον αγωνιστικό χαιρετισμό της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στις ευθύνες της κυβέρνησης για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων προσπαθεί να κάνει το "μαύρο - άσπρο", βγάζοντας αντιαμερικανικές κορόνες. "Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να μας πείσει για τη φιλογιουγκοσλαβική της στάση". Καταλήγοντας, ο Ορέστης Κολοζώφ κάλεσε τον ελληνικό λαό να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στους ιμπεριαλιστές και δίπλα στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και στις 13 του Ιούνη να ενισχύσει το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου η κυβέρνηση Σημίτη και η "παρέα" των δολοφόνων να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος (2007-09-06 00:00:00.0)
Με την ψήφο μας σημαδεύουμε τους εγκληματίες (1999-06-03 00:00:00.0)
Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις (1999-05-30 00:00:00.0)
Εντείνεται η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ (1999-05-23 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στα Τρίκαλα (1999-05-15 00:00:00.0)
Σταθερή αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό (1999-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ