Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Με την ψήφο μας σημαδεύουμε τους εγκληματίες

Ο λαός του Ζωγράφου ένωσε χτες το βράδυ τη φωνή του με τη φωνή του λαού όλης της χώρας, με τη φωνή όλων των λαών των Βαλκανίων. Ενώθηκαν σε μια αντιπολεμική συγκέντρωση, στην πλατεία Γαρδένιας, ενάντια στον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, "όπως και οι αντίστοιχες που γίνονται σε κάθε άλλη πόλη των Βαλκανίων" - όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ομιλητής της συγκέντρωσης, νυν και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Θεωνάς.Μια συγκέντρωση όπου οι Ζωγραφιώτες ξεκαθάρισαν πως "δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται δίπλα μας". Και δήλωσαν πως με όπλο την ψήφο, "θα σημαδέψουμε τους εγκληματίες. Στις 13 Ιούνη θα απαντήσουμε με κόκκινο στο μαύρο του πολέμου, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης".

Δυναμικό ήταν το "παρών" της νεολαίας της περιοχής, που χτες το βράδυ "φόρεσαν τα κόκκινά τους και πορεύτηκαν" προς την πλατεία Γαρδένιας, βροντοφωνάζοντας το σύνθημα: "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη". Εκεί ένωσαν τη φωνή και την οργή τους με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους, δηλώνοντας όλοι μαζί πως δε θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Πως στις 13 Ιούνη θα υψώσουν θαρραλέα τη φωνή τους, όπως έκαναν και χτες το βράδυ, ενάντια στη νέα βαρβαρότητα και όσους την προωθούν και υπηρετούν.

"Στις 13 Ιούνη θα δοθεί μια κρίσιμη μάχη", τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Θεωνάς, καλώντας τους συγκεντρωμένους να παλέψουν ενάντια στο ληστρικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και στον πόλεμο της ΟΝΕ. "Μαζί με τις βόμβες του ΝΑΤΟ κατά του γιουγκοσλαβικού λαού - τόνισε - οι εργαζόμενοι, οι λαοί ολόκληρης της Ευρώπης, μαζί και ο ελληνικός λαός, αντιμετωπίζουν και τις βόμβες της ΟΝΕ ενάντια στα εργατικά, λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στα δικαιώματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων". Παράλληλα ο Γ. Θεωνάς επισήμανε πως ο διπλός στόχος των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών είναι από τη μία να υποτάξουν το μοναδικό λαό στα Βαλκάνια, το σερβικό, που αντιστέκεται στη νέα τάξη πραγμάτων. "Ενα λαό ερωτευμένο με την ελευθερία", όπως σημείωσε. Ο δεύτερος στόχος, συνέχισε ο Γ. Θεωνάς, είναι να επιβεβαιώσουν το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Να επιβεβαιώσουν ότι οι βασικές αξίες που διαμόρφωσαν οι διεθνείς σχέσεις μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο πρέπει να μπουν στο περιθώριο και να αντικατασταθούν από τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Η απάντηση δόθηκε από τους συγκεντρωμένους: Με το σύνθημα "Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι Περσικός, εδώ δε θα περάσει ο ιμπεριαλισμός". Με την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Γ. Θεωνά να δυναμώσουν τη λαϊκή αντεπίθεση. Να αποδυναμώσουν τα κόμματα που στηρίζουν τη λογική της υποτέλειας στη νέα τάξη πραγμάτων. Να ψηφίσουν το μοναδικό κόμμα που αντιστέκεται και αγωνίζεται, το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ