Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαύρο, στη μαύρη πολιτική

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Ο Αρετίνος, ο επονομαζόμενος, κατ' ευφημισμόν και "θείος", αυτός που λοιδορούσε τον άρχοντα του Κηρυναλίου, έλεγε για τη Ρώμη της εποχής του και της παρακμής: "Ω, πόρνη πόλη, με πόσην ηδονή θα πουλιόσουνα, αν είχα το απαραίτητο χρυσάφι για να σε αγοράσω!".

Αν ζούσε σήμερα, θα είχε περιλάβει στις "εξωνημένες", τις πουλημένες έδρες των κυβερνήσεων της ΕΥΡΩ - ΝΑΤΟ συνενοχής. Θα είχε περιλάβει στους καυστικούς χαρακτηρισμούς του, τους εκπροσώπους της σοσιαλ - νεοφιλελεύθερης συμμορίας, που φάνηκαν ανίκανοι να υπερασπιστούν, έστω και κατά πολλοστημόριο, τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, οι θεραπαινίδες της μονοκρατορίας των ΗΠΑ και οι δικοί μας ευρωλάγνοι, ψελλίζουν προς την εσωτερική τους πολιτική αγορά, μερικά λόγια περί ειρηνευτικών πρωτοβουλιών, που έχουν εκ των προτέρων δυναμιτίσει, με την έμπρακτη συμμετοχή τους στην πυραυλική πειρατεία.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτές ακριβώς τις μέρες και μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς να παραστήσουν και τις μοιρολογίστρες για τα θύματά τους. Εξαρτάται από τις συμβουλές που θα τους δώσουν οι σύμβουλοι - κατασκευαστές της εικόνας τους (ίματζ μέικερ). Στα ροδαλά χρώματα που τους βάζουν στα ψιμυθιωμένα "πλαστικά" πρόσωπα των αφισών τους, εμείς θα προσθέσουμε "φούμο", το μαύρο χρώμα που ταιριάζει στα προβαλλόμενα δήθεν έργα τους, τα έργα μιας ηλεκτρονικά κατασκευασμένης εικονικής πραγματικότητας.

Μας "υπόσχονται" αυτοί, οι τα "φαύλα ποιούντες", ότι θα συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, περιβεβλημένοι, μάλιστα, την ταπείνωση της υποταγής και της συμμετοχής. Και ζητούν από το λαό, αυτοί που τον εμπαίζουν, να τους δώσει την ψήφο του, για να κάνουν ακόμη χειρότερα.

Δώδεκα μέρες ακόμη και μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, λεπτό προς λεπτό, ισχυροποιείται αυτό το μέτωπο κοινωνικών αγωνιστικών δυνάμεων, με κορμό το ΚΚΕ. Είναι ένα μέτωπο που δεν εξαντλεί την ταχύτατα αναπτυσσόμενη δυναμική στην κάλπη, αλλά αποτελεί εγγύηση για τους αγώνες που μας περιμένουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ