Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπορούμε και χωρίς "ντιμπέιτ"...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ θα απογίνουμε χωρίς "ντιμπέιτ"! Είναι δυνατόν να μας στερούν αυτήν τη δυνατότητα πολιτικού προβληματισμού πριν τις ευρωεκλογές; Μπορεί ο Ελληνας χωρίς "ντιμπέιτ"; Μιλάμε σοβαρά;

***

Τέλος πάντων, όμως, τι να γίνει... Θα επιζήσουμε και μάλλον το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να "μαυρίσουμε" την πολιτική και των δύο κομμάτων, που τη βιώνουμε καθημερινά.

***

ΤΕΛΙΚΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ αγώνας δρόμου αυτή η ιστορία με τις διαπραγματεύσεις για τη γιουγκοσλαβική κρίση. Τη μέρα διπλωματία, το βράδυ βομβαρδισμοί. Θυμίζει το παλιό κόλπο της Ασφάλειας με τον "καλό" και τον "κακό"!

***

Οσο για τον αγώνα δρόμου, είναι το ποιος θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στη συρρίκνωση του γειτονικού κράτους. Ο Αχτισαάρι ή ο ...Τόμαχοκ.

***

Πάντως, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν τους κακοπέφτει καθόλου να χρησιμοποιούν και τις δύο μεθόδους ταυτόχρονα για ...εγγυημένο αποτέλεσμα. Αλλωστε, και οι δύο μέθοδοι την περίφημη ...συμφωνία των 8 εξυπηρετούν.

***

ΕΛΚΥΕΙ η ιδιωτική ασφάλιση διαβάσαμε στα "ΝΕΑ", σύμφωνα με στοιχεία των Σχολών Δημόσιας Υγείας. Η ιδιωτική ασφάλιση, βέβαια, δεν έγινε καλύτερη από ό,τι ήτανε. Μάλλον προς το χειρότερο πάει με την ισχύουσα νομοθεσία ασυδοσίας των εταιριών του χώρου...

***

Ομως, όταν η κρατική ασφάλιση, δηλαδή η στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους προς τον εργαζόμενο πολίτη έχει φτάσει εκεί που την κατάντησαν, λογικό δεν είναι; Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες χρωστάνε στα σίγουρα το ...100% των κερδών τους στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 1990 και μετά.

***

Στο συγκεκριμένο θέμα, άλλωστε, υπήρξε ...μακρόπνοη πολιτική από τα δύο κόμματα και, παρότι εναλλάχτηκαν στην κυβέρνηση, το ένα δεν άλλαξε την ...υποδομή που είχε δημιουργήσει το άλλο στην καταστροφή των ασφαλιστικών οργανισμών της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ