Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Ψήφος αντίστασης και προοπτικής

Περιοδεία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα

Να στείλουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές μήνυμα ότι η εργατική τάξη και θέλει και μπορεί να αντισταθεί στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα,ο Κ. Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, κατά την περιοδεία του χτες στο χώρο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ περιόδευσε στα διάφορα τμήματα του εργοταξίου, όπου μέσα σε λίγα λεπτά οι εργαζόμενοι παρατούσαν μυστρί και σφυρί, περιτριγύριζαν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, άκουγαν και συζητούσαν μαζί του. Το σκηνικό επαναλαμβανόταν από τμήμα σε τμήμα, σε όλους τους χώρους που πήγε η αντιπροσωπεία.

Ο Κ. Παρασκευάς αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στη σφοδρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σε όλα τα δικαιώματά τους. "Το 8ωρο - είπε χαρακτηριστικά - οι συλλογικές συμβάσεις, το μεροκάματο, η κοινωνική ασφάλιση, όλα αυτά που μας παρέδωσαν οι παλιότερες γενιές και τα οποία κατέκτησαν με τεράστιες θυσίες, σήμερα έχουν μπει στο στόχαστρο". Επισήμανε ότι "οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι κυβερνήσεις που έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων είναι οι ίδιες που έχουν εξαπολύσει το βρώμικο πόλεμο σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας". Κάλεσε τους εργαζόμενους να εκφράσουν και πολιτικά την αντίθεσή τους στην αντεργατική πολιτική και στον πόλεμο, καταδικάζοντας με την ψήφο τους και την κυβέρνηση και τη ΝΔ που στηρίζει αναφανδόν το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως και τον ΣΥΝ που τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης. "Η ψήφος στο ΚΚΕ - κατέληξε - εξασφαλίζει την έκφραση της αντίθεσης, είναι ψήφος αντίστασης και προοπτικής".

Πάμπολλες είναι οι ερωτήσεις που απηύθυναν οι εργαζόμενοι στον ομιλητή, απ' τις οποίες σταχυολογούμε ορισμένες, όπως: "Αυτός ο πόλεμος μπορεί να είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου;". Απαντώντας ο Κ. Παρασκευάς σημείωσε πως "αυτοί που δημιουργούν τον πόλεμο, οι δυνάμεις του κεφαλαίου, είναι αχόρταγες, θέλουν κράτη ανίσχυρα, λαούς υποταγμένους για να τους εκμεταλλεύονται και να αυξάνουν τα κέρδη τους. Μόνο αν οι λαοί καταλάβουν τη δύναμή τους και αντιδράσουν, μπορούν να ανακόψουν αυτά τα σχέδια".

Αλλος εργάτης ρώτησε: "Γιατί οι κομμουνιστές στην Ιταλία συμμετέχουν στην κυβέρνηση αν και είναι συνυπεύθυνη για τον πόλεμο;". Ο Κ. Παρασκευάς επισήμανε πως "ένα τμήμα μετέχει στην κυβέρνηση. Να πούμε πως μόνο τον τίτλο έχουν του κομμουνιστή, γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν εγκαταλείψει τις αρχές του κομμουνισμού. Μας λέγανε, στο ΚΚΕ, αλλάξτε, μην είστε δογματικοί, κοιτάχτε τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Βλέπετε τώρα τι είναι αυτά τα κόμματα του λεγόμενου ευρωκομμουνισμού".

Στο εργοτάξιο εργάζονται και αρκετοί Ελληνες Πομάκοι, που συμμετείχαν στη συζήτηση. Οπως μας είπε ο Ομπασίν Τζαμαλή,"και εγώ και αρκετοί άλλοι θα ψηφίσουμε ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται για μας τους εργάτες και τα προβλήματά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ