Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πόλεμος θα τραβήξει σε μάκρος

Για τα ζητήματα του πολέμου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε χτες την παρακάτω δήλωση: "Νομίζω ότι θα τραβήξει σε μάκρος η υπόθεση του πολέμου. Μπορεί να υπάρχουν κάποια διαλείμματα, είναι και οι ευρωεκλογές και οι δήθεν φιλειρηνικές κυβερνήσεις της ΕΕ, που θέλουν να πάνε στην κάλπη με μια ειρηνευτική συμφωνία. Η γνώμη μας είναι ότι ολόκληρα τα Βαλκάνια έχουν μπει σε μια περίοδο όπου θα εναλλάσσονται οι πολιτικές, ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο ή πραγματικός πόλεμος. Νομίζω όμως, και θα το πούμε άλλη μια φορά, ότι αυτός ο πόλεμος άνοιξε τα μάτια πολλών και απ' αυτήν την άποψη από δω και μπρος και τα επόμενα χρόνια δε θα υπάρχει μονοκρατορία της ΕΕ και των Αμερικάνων, δε θα υπάρχει η σοσιαλδημοκρατία που δολοφονεί είτε με ειρηνικά σχέδια είτε με τα όπλα. Θα υπάρχουν και οι λαοί, αργά ή γρήγορα. Και απ' αυτή την άποψη είμαστε αισιόδοξοι".

Ξεπέρασε κάθε όριο

Αναφερόμενη ειδικότερα στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε: "Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω μια δήλωση σχετικά με τη χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού. Πιστεύω ότι έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο, τουλάχιστον ανοχής από την πλευρά μας, αλλά, νομίζω, και από ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού. Για άλλη μια φορά είπε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν η ειρήνη. Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό: Οταν ο πρωθυπουργός λέει ότι έχει πολιτική ειρήνης απέναντι στη Γιουγκοσλαβία, τότε ο ελληνικός λαός και μόνο γι' αυτό πρέπει να τον μαυρίσει".

Για τον ΟΤΕ

"Ο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή μπαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη και αρνητική φάση. Καινούρια πακέτα μετοχών βγαίνουν στο σφυρί και τυπικά ο ΟΤΕ με το 49% ανήκει στους ιδιώτες και το 51% στο κράτος. Αλλά προ πολλού πια νομίζω ότι έχουμε αποχαιρετίσει τον ΟΤΕ ως οργανισμό που σχετίζεται και με τη δυνατότητα ανάπτυξης αλλά και με τα ζητήματα άμυνας και ασφάλειας. Αυτό υπογραμμίσαμε στον διευθύνοντα σύμβουλο, παίρνοντας υπόψη ότι ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται στα φλεγόμενα Βαλκάνια και ακόμα ότι αυτή η περιοχή είναι γερμανοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να αφήσουν έναν ΟΤΕ να λειτουργήσει προς όφελος της άμυνας, των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ