Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
Μήνυμα πως τέλειωσαν τα ψέματα

Με έντονο αντιπολεμικό χρώμα η συγκέντρωση

Η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, η κεντρική πλατεία της Σόφιας και η πλατεία της Αγ. Αικατερίνης στα Πετράλωνα, ενώθηκαν χτες με μια κόκκινη κλωστή. Αφού η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλητές τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και βουλευτή του, Στρ. Κόρακα και του ευρωβουλευτή, Β. Εφραιμίδη,στα Πετράλωνα, ήταν συγχρόνως μια ακόμα αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική εκδήλωση, στα πλαίσια της κοινής απόφασης των κομμουνιστικών κομμάτων της Βαλκανικής, να μετατρέψουν τη χτεσινή μέρα σε παμβαλκανική διαδήλωση διαμαρτυρίας, ενάντια στο μακελειό στη Γιουγκοσλαβία.

Εκδηλώσεις, που όπως είπε ο Στρ. Κόρακας, δηλώνουν στους ιμπεριαλιστές "ότι οι λαοί των Βαλκανίων δεν το βάζουν κάτω, δεν υποτάσσονται, ότι οι κομμουνιστές των Βαλκανίων αντίθετα με ό,τι πιστεύουν και διακηρύσσουν οι ιμπεριαλιστές συντονίζουν τον αγώνα τους και είναι βέβαιοι ότι αυτός ο αγώνας θα αναπτύσσεται καθημερινά μέχρι την τελική νίκη". Η συγκέντρωση αυτή εντάσσεται και στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ και, όπως σημείωσε ο ομιλητής, "το κόμμα μας μέσα από αυτή την προεκλογική εκστρατεία πέρα από την προσπάθειά του να κερδίσει μεγαλύτερο ποσοστό, να εκλέξει περισσότερους ευρωβουλευτές, θέλει να προωθήσει και τον κεντρικό του στόχο που είναι η οικοδόμηση ενός όσο γίνεται πιο πλατιού, όσο γίνεται πιο μαχητικού, πιο μαζικού αντιπολεμικού, αντιΝΑΤΟικού, αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου".

Ο κομμουνιστής υποψήφιος ευρωβουλευτής άσκησε σκληρή κριτική στην ΕΕ, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στους πολιτικούς δορυφόρους του δικομματισμού. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα αποκάλυψε τους υπαίτιους για την ανεργία των νέων στη χώρα μας που ξεπερνά το 36% στους νέους μέχρι 29 χρονών, το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων με την κατάργηση του 8ωρου, υπαίτιοι που είναι οι ίδιοι που μακελεύουν τα Βαλκάνια. Σχολίασε ακόμη και την υπόθεση των ομήρων στο λεωφορείο, λέγοντας ότι η εγκληματικότητα χαρακτηρίζει την κοινωνία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα περίφημα κριτήρια σύγκλισης για την ΟΝΕ, τα οποία προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, καταργούν το 8ωρο, "ελαστικοποιώντας" το, χτυπώντας ασφαλιστικά δικαιώματα, τζογάροντας ανάμεσα στα άλλα και τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή των εργαζομένων στο χρηματιστήριο, για να έρθει, όπως τόνισε ο ομιλητής, ζεστό χρήμα στα χέρια των αφεντικών.

Μεγάλη αναφορά έκανε ο Στ. Κόρακας, στον αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού, λέγοντας πως είναι αγώνας όλων των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι "αν νικηθεί η Γιουγκοσλαβία η δική μας η σειρά δε θα αργήσει να έρθει". Σημείωσε, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τον ελληνικό λαό, συμφωνώντας, υπογράφοντας και συμμετέχοντας στο έγκλημα, αλλά για προεκλογικούς λόγους προσπαθεί να εμφανιστεί φιλειρηνική. Ωστόσο, υπογράμμισε ο Στρ. Κόρακας τα ελληνικά τάγματα 501 και 507 καθώς και οι ελληνικές δυνάμεις στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη είναι πανέτοιμα να πάρουν μέρος στη χερσαία επέμβαση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είπε ο ομιλητής, οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να στείλει το μήνυμα πως τέλειωσαν τα ψέματα, πως δε θα συμφωνήσει ο ελληνικός λαός στη ρουσφετολογική προσπάθεια της κυβέρνησης και θα τιμωρήσει επίσης και όλους τους παρατρεχάμενους, που με άλλα λόγια λένε τα ίδια πράγματα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Β. Εφραιμίδης είπε πως στη ζωή υπάρχουν δάσκαλοι. Για μας τους κομμουνιστές είναι το κόμμα μας και για το κόμμα μας είναι η εργατική τάξη. Κάλεσε το λαό να αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν το ποσοστό του ΚΚΕ αυξηθεί κατά πολύ την επομένη των εκλογών. Θα δημιουργήσει, είπε, κραδασμό, σεισμό στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ