Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κάλεσμα για αποσταθεροποίηση της αντιδραστικής πολιτικής

Περιοδεία στο μέγαρο του ΟΤΕ

Στη "σταθερότητα" των χρηματιστηρίων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της "νέας τάξης" του ιμπεριαλισμού, ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιπαραθέσει τη σταθερότητα της λαϊκής παρέμβασης και της λαϊκής αντίστασης. Με αυτό το κάλεσμα και την προτροπή για υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους του ΟΤΕ η Αλέκα Παπαρήγα,Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, που μαζί με την Λιάνα Κανέλλη και τον Αντώνη Ντρέκο,υποψήφιους ευρωβουλευτές, επισκέφτηκαν χτες το διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού στο Μαρούσι, μίλησαν με τους εργαζόμενους και συναντήθηκαν με τον Γιώργο Συμεωνίδη, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ.

Το κάλεσμα για "αποσταθεροποίηση της αντιδραστικής πολιτικής, και την ανάγκη, να καταχτά ο λαός τις δικές του νίκες",όπως χαρακτηριστικά είπε η Αλέκα Παπαρήγα, φαίνεται ότι πιάνει τόπο στους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Ενα δείγμα ήταν και η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε σε χώρο του μεγάρου - η πιο μεγάλη εδώ και πολλά χρόνια - με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και η ουσιαστική συζήτηση που ακολούθησε.

Μιλώντας για τη μεγάλη λαϊκή συσπείρωση, το λαϊκό μέτωπο, που στρέφεται κατά της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, υπογράμμισε ότι σε αυτό έχουν θέση και οι μη κομμουνιστές. Γιατί, όπως είπε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, "αυτό το μέτωπο δεν μπορούμε να το κάνουμε, ούτε πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Αφού αν είμαστε μόνοι μας, δεν μπορούμε να εκφράζουμε αυτή την ποικιλομορφία των συμφερόντων και της σκέψης του ελληνικού λαού".

Εγκαταλείψτε μαζικά το δικομματισμό

Τονίζοντας την αναγκαιότητα, οι εκλογές να γίνουν ένα σημείο στροφής, για να πάψει ο λαός να μετρά χαμένες μάχες, προειδοποίησε: "Αν στις 14 του Ιούνη υπάρχουν ανεπαίσθητες διαφορές στον πολιτικό συσχετισμό, δηλαδή πέσει λίγο το ΠΑΣΟΚ και ανέβει λίγο η ΝΔ, θα έχουμε χειρότερη πολιτική". Τέτοια εκλογικά αποτελέσματα από τα δύο μεγάλα κόμματα "θα κατατεθούν στην πολιτική υπέρ του Μάαστριχτ", είπε. Γι' αυτό επέμεινε, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει "μαζικά να εγκαταλείψουν τα δύο μεγάλα κόμματα, και με την ψήφο και ιδεολογικά. Να μη φοβηθούν. Για να δημιουργηθεί μέσα στην ελληνική κοινωνία ένα διαφορετικό ρεύμα. Η ψυχή και η εγγύηση αυτού του ρεύματος, που δε θα πατάει σε δύο βάρκες, δε θα παίζει σε πολλά ταμπλό, δε θα ενσωματώνεται, είναι η δύναμη του ΚΚΕ. Αυτός που έρχεται μαζί μας, θα ξέρει σε τι συμφωνεί μαζί μας και σε τι διαφωνεί.

Αλλά προϋπόθεση για να υπάρξει συσπείρωση, κίνημα και προοπτική, είναι η δράση. Ελάτε στη δράση για να πειστείτε. Με τις κουβέντες και την αναμονή δε γίνεται τίποτα".

Νεοταξικός πολιορκητικός κριός ο ΟΤΕ

Οπλο πρώτου βαθμού και στρατηγικής σημασίας, στο μακρύ στρατιωτικό χέρι του ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε τις τηλεπικοινωνίες η υποψήφια ευρωβουλευτής Λιάνα Κανέλλη,καταγγέλλοντας το γεγονός ότι παραχωρούνται στρατιωτικά και αμυντικά συμφέροντα χωρίς να γίνεται αισθητό. Και αυτό το είδαμε - είπε - και στη Γιουγκοσλαβία, τι ακριβώς χτυπιέται, αλλά και με το κατέβασμα του σέρβικου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, - στο οποίο ψηφίσαμε λευκό - ενώ ήδη έχει κατέβει το κουρδικό δίκτυο από το δορυφόρο εδώ και 15 - 20 μέρες.

Αναφερόμενη στις επενδύσεις του ΟΤΕ στο εξωτερικό και μάλιστα σε χώρες με πολύ μεγάλο ρίσκο από πλευράς ΟΤΕ, η υποψήφια ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός έγινε ένας τηλεπικοινωνιακός νεοταξικός πολιορκητικός κριός. Και αναρωτήθηκε: Γιατί να πάμε σε περιοχές με πολύ μεγάλο ρίσκο και μετά να μπαίνουμε στην παραφροσύνη να υπογράφουμε για να βομβαρδίζονται οι επενδύσεις που οι ίδιοι έχουμε κάνει ως Ελληνες και ως ΟΤΕ; Μα για να ανοίξουμε ένα πεδίο συμφερόντων, στο οποίο - όπως διατείνεται η κυβέρνηση - θα πάμε μετά να εισπράξουμε ένα αντίστοιχο πλιάτσικο; Αποκλείεται. Την υπεραξία της όποιας επιδιόρθωσης εγκλημάτων που οι άλλοι έχουν κάνει, οι ΝΑΤΟικοί, και εμείς είμαστε το 1/19ο, θα την εισπράξει με απόλυτη βεβαιότητα το γερμανικό ή το αμερικάνικο ή το γαλλικό ή το αγγλικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ