Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Να στείλουμε μήνυμα απεμπλοκής απ' τον πόλεμο

Περιοδεία στο ξενοδοχείο "Χίλτον"

Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να αποτρέψουν την αντιλαϊκή θύελλα που προετοιμάζουν οι δυνάμεις της αντίδρασης για την επόμενη κιόλας μέρα των ευρωεκλογών, ψηφίζοντας ΚΚΕ, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου "Χίλτον",ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κ. Παρασκευάς.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε: "Οι δυνάμεις που δολοφονούν το γιουγκοσλαβικό λαό, οι δυνάμεις που χρόνια τώρα εξαπολύουν επίθεση σε βάρος των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των λαών. Αυτές οι δυνάμεις που επικαλούνται τη δημοκρατία, αλλά αρνήθηκαν να παράσχουν άσυλο και σ' αυτόν ακόμα τον Οτσαλάν,αυτές οι δυνάμεις - όπως και αν ονομάζονται σοσιαλδημοκρατικές, χριστιανοδημοκρατικές ή νέοι αριστεροί τύπου ΣΥΝ - που χέρι χέρι εφαρμόζουν αντιδραστικές πολιτικές, αν βγουν ενισχυμένες από τη μάχη των ευρωεκλογών, μας περιμένει την επόμενη κιόλας μέρα μια αντιλαϊκή θύελλα".

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι οι δυνάμεις αυτές μπορούν να ηττηθούν, η ήττα τους όμως προϋποθέτει την αντίσταση των λαών, υπογραμμίζοντας: "Αν νιώσουν την πίεση του λαού θα υποχωρήσουν έστω και προσωρινά. Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία να εκφραστεί η αντίθεσή μας, είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ότι απαιτούμε να απεμπλακεί η χώρα μας από τον βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, είναι ευκαιρία να πούμε ότι δεν εγκρίνουμε αυτή την πολιτική. Και το μήνυμα θα είναι ηχηρό και σαφές με ψήφο στο ΚΚΕ,το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει το κεφάλαιο, που κατήγγειλε και αντιστάθηκε σ' αυτή την πολιτική, που στάθηκε στο πλευρό του λαού, που υπεράσπισε τα συμφέροντά του με κάθε μέσο που διέθετε, που προώθησε το συντονισμό της πάλης. Ταυτόχρονα όμως η ψήφος στο ΚΚΕ θα συντελέσει στο να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η συγκρότηση ενός πλατιού λαϊκού μετώπου πάλης, με αντιιμπεριαλιστικά και αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά, που αποτελεί επιτακτική ανάγκη των καιρών".

Εκτενή αναφορά ο Κ. Παρασκευάς έκανε και στο στυγερό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και στους απώτερους στόχους των ιμπεριαλιστών, τονίζοντας: "Ο πόλεμος στη γειτονική Γιουγκοσλαβία βεβαίως και δε γίνεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε βέβαια για τα μάτια της ωραίας Ελένης, γίνεται γιατί οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν την καθυπόταξη του γιουγκοσλαβικού λαού, επιδιώκουν να διαμελίσουν τη χώρα, ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, να δημιουργήσουν κράτη - προτεκτοράτα με αχυράνθρωπους στην εξουσία τους, που δε θα διστάζουν να προδίδουν τα συμφέροντα των λαών, αν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Προτεκτοράτα που θα αποτελούν προγεφυρώματα για τη Ρωσία, τον Καύκασο, την Ασία, για νέα εδάφη και αγορές, από τα οποία οι ιμπεριαλιστές θα αποκομίζουν μυθώδη κέρδη, απομυζώντας τον πλούτο τους και τους λαούς τους".

Μιλώντας για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι "έχει παραχωρήσει γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, μετέτρεψε τη Βόρεια Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Εχει μπλέξει τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στο βαθμό που η αντίσταση του γιουγκοσλαβικού λαού υποχωρήσει, ο κίνδυνος θα μεταφερθεί και προς τα εμάς. Οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες. Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι είμαστε μικρή χώρα, ότι αν φύγουμε απ' αυτούς τους οργανισμούς θα απομονωθούμε κ. ά. Πρόκειται για ένα κήρυγμα υποτέλειας στα συμφέροντα των ισχυρών, προσδοκώντας σε πολιτική στήριξη. Αν ήθελε θα μπορούσε να μη δώσει γην και ύδωρ στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, να μην αποδεχτεί τη συγκυριαρχία με την Τουρκία στο Αιγαίο, να μην υπογράψει το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, να μη βάλει την υπογραφή της στα σχέδια του πολέμου κ. ά.".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ