Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρωταγωνιστής στην "γκαλοπομαχία"

Η "γκαλοπομαχία" είναι το επόμενο στάδιο της ανούσιας και προσβλητικής δικομματικής αντιπαράθεσης, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις, να χειραγωγήσουν συνειδήσεις και να εγκλωβίσουν "αναποφάσιστους" ψηφοφόρους. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη δικομματική επιχείρηση παραπλάνησης διαδραματίζει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία προσπαθεί να πείσει ότι τα γκάλοπ είναι ευνοϊκά γι' αυτή, γιατί την εμφανίζουν, ανεξάρτητα "διαφοράς", ως πρώτο κόμμα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι σε οποιαδήποτε έρευνα η ΝΔ έρχεται πρώτο κόμμα, ακόμα και σε αυτές που έχει παραγγείλει το ΠΑΣΟΚ. Η "πρωτιά", ανεξάρτητα από τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ, θα σημάνει, όπως ισχυρίστηκε, "ανατροπή του πολιτικού σκηνικού". Δεν παρέλειψε ωστόσο να σπεύσει να εκμεταλλευτεί τη χτεσινή δημοσκόπηση της MRB, η οποία δίνει προβάδισμα 4,2% στη ΝΔ, για να αποφανθεί ότι ήδη "είναι πρώτο κόμμα"!

Ταυτόχρονα, η Ρηγίλλης επιχειρεί, στο πλαίσιο του δημοψηφισματικού χαρακτήρα που έχει δώσει στις ευρωεκλογές, να εμφανίσει ότι καθετί που είναι εναντίον της κυβέρνησης είναι υπέρ της ΝΔ! Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος του κόμματος επιχείρησε χτες να εκμεταλλευτεί τη δημοσκόπηση του Πάντειου Πανεπιστήμιου, με την οποία καταγράφεται η καθολική καταδίκη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, αλλά και η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής, ισχυριζόμενος ούτε λίγο - ούτε πολύ ότι δικαιώνει την πολιτική της ΝΔ! Δικαιώνεται, όπως είπε, η κριτική που είχε από την αρχή ασκήσει για "μια συγκεκριμένη και συγκροτημένη πολιτική"! Την ίδια στιγμή ο Κ. Καραμανλής σε χτεσινή ομιλία του στο "Ινστιτούτο Κ. Καραμανλής" για την επόμενη μέρα του πολέμου, αποδείκνυε περίτρανα ότι συμπλέει με την εγκληματική πολιτική, τονίζοντας ότι "εμείς καταδικάσαμε την πολιτική της εθνοκάθαρσης και την πολιτική των βομβαρδισμών", ενώ επανέλαβε ότι φιλοδοξία του είναι να αποδειχτεί "χρήσιμος σύμμαχος"!

Παράλληλα, η ΝΔ επιχειρεί να καθησυχάσει το... νεόκοπο "κόμμα του χρηματιστηρίου" και σε αυτή την κατεύθυνση από τη μια ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ εγγυάται ότι οι δείκτες του χρηματιστηρίου θα ανέβουν, ενώ σήμερα ο Κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το ναό του τζόγου στη Σοφοκλέους.

Ο Αντ. Σαμαράς

Πολέμιος του δικομματισμού εμφανίστηκε χτες ο Αντ. Σαμαράς, που δίνει την ύστατη μάχη του στις ευρωεκλογές. Κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι για να πολώσουν τους ψηφοφόρους χρησιμοποιούν την γκρίζα διαφήμιση και τα γκάλοπ, ενώ η τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή θα χρησιμοποιηθεί για να παραπλανήσουν τον κόσμο ότι τάχα διαφωνούν, ενώ ο λαός ξέρει ότι "περίπου σε όλα συμφωνούν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όπλα δημαγωγία και γκάλοπ (2002-04-16 00:00:00.0)
Εαρινή επίθεση γκάλοπ (2002-04-10 00:00:00.0)
Με τα γκάλοπ κατά της εσωστρέφειας (2001-05-29 00:00:00.0)
Λαϊκή δυσαρέσκεια και «ρευστότητα» (2001-03-27 00:00:00.0)
Στήριξη και μέσω των γκάλοπ (2001-01-23 00:00:00.0)
Δικομματικό θέατρο και εκβιασμοί (1999-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ