Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Σε συνεννόηση με ΝΑΤΟ και κυβέρνηση

Σε συνεννόηση με το ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση πραγματοποιείται η ανεπίσημη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Βελιγράδι, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον Σλ. Μιλόσεβιτς. Ταυτόχρονα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε υπηρέτης των αληθινών συμφερόντων της Ατλαντικής Συμμαχίας, τα οποία, όπως είπε, στήριξε και στηρίζει σε όλη τη ζωή του.

Στις δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Βελιγράδι, ο Κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η επίσκεψή του είναι ανεπίσημη και ιδιωτική και τη χαρακτήρισε ως επίσκεψη καλής θέλησης που έχει στόχο να βοηθήσει, όσο μπορεί, την ειρηνευτική διαδικασία. Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια στιγμή που έχει δρομολογηθεί η χερσαία εισβολή του ΝΑΤΟ, ο επίτιμος απάντησε ότι "τα αληθινά συμφέροντα της Ατλαντικής Συμμαχίας, την οποία εγώ στήριξα και στηρίζω σε όλη μου τη ζωή, τα υπηρετούν εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να παρεμποδίσουν εσφαλμένες αποφάσεις ή έστω εκ των υστέρων να διορθώσουν σφάλματα που έγιναν και όχι αυτοί που επιμένουν σε μια εσφαλμένη και αδιέξοδη πολιτική". Τον Κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν η Ντ. Μπακογιάννη και ο Δ. Πλατής από το υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι για την επίσκεψή του έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ εμφανίστηκε να υιοθετεί την πρωτοβουλία Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και ένα μήνα ο Κ. Καραμανλής είχε ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ο επίτιμος ως "ειδικός εθνικός διαμεσολαβητής".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Κ. Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του "θετική κίνηση".

Ο Στ. Μάνος

Από την πλευρά του ο Στ. Μάνος, χωρίς βέβαια να αποδοκιμάσει τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, διαπίστωσε ότι "μεγάλωσαν την αποσταθεροποίηση της περιοχής" και επικέντρωσε την προσοχή του στην ανάγκη να λυθεί το ταχύτερο η εκκρεμότητα με τα Σκόπια. Αλλά "για να γίνει αυτό πρέπει και τα Σκόπια να βάλουν νερό στο κρασί τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ