Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Ναι" στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Ενθερμος υποστηρικτής του σχεδίου της "ομάδας των 8" για τη Γιουγκοσλαβία, αλλά και του γερμανικού Συμφώνου Σταθερότητας, που επιδιώκει τη μετατροπή των Βαλκανίων σε προτεκτοράτο της Δύσης, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χτες στη Βουλγαρία.

Ο Κ. Στεφανόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με το Βούλγαρο ομόλογό του, Π. Στογιάνοφ, τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τα συμπεράσματα της ομάδας των 8 "ως μία στερεά βάση για τη διευθέτηση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου", γιατί, όπως είπε, "θα πρέπει να εξασφαλιστεί η επιστροφή των προσφύγων". Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σημίτη για το (γερμανικό) Σύμφωνο Σταθερότητας στα Βαλκάνια, με στόχο τη "σταθερότητα, τον εκδημοκρατισμό, την ανάπτυξη και ενσωμάτωση των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική".

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της Βουλγαρίας και υποσχέθηκε βοήθεια σε αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ