Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΚΕ για να μετρήσει θετικά η ψήφος

Περιοδεία του Σπ. Στριφτάρη και του Γ. Μανουσογιαννάκη

"Αν δε θέλετε η ψήφος σας να μετρήσει υπέρ του πολέμου, υπέρ της κατάργησης των ασφαλιστικών σας δικαιωμάτων και των εργατικών σας κατακτήσεων, αν θέλετε ν' αλλάξει η κατάσταση, τότε πρέπει να ψηφίσετε ΚΚΕ".Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, που χτες το πρωί μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιάννη Μανουσογιαννάκη περιόδευσαν στον "Οίκο Ναύτου" και στο ΚΕΣΕΝ (Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού).

Πρώτος σταθμός των δυο υποψήφιων ευρωβουλευτών ήταν ο "Οίκος Ναύτου". Εκεί οι δυο υποψήφιοι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, αλλά και το προσωπικό, καθώς και για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει η φιλοεφοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης τον "Οίκο Ναύτου". Δεύτερος σταθμός των υποψηφίων ευρωβουλευτών ήταν το ΚΕΣΕΝ. Εκεί οι δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με τους καθηγητές και στη συνέχεια μίλησαν στο χώρο όπου οι σπουδαστές συγκεντρώνονται στο διάλειμμα.

Στην ομιλία του ο Σπύρος Στριφτάρης τόνισε ότι σ' αυτές τις εκλογές θα κριθεί αν ο ελληνικός λαός θα πει "ναι" σ' αυτήν την πολιτική ή θα την αρνηθεί. "Ολες οι εργατικές κατακτήσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων απειλούνται - τόνισε - κανείς δεν ξέρει από αυτούς που ασφαλίστηκαν μετά το 1993 πόσοι και σε ποιο χρόνο θα πάρουν σύνταξη. Η ελληνική κυβέρνηση - όπως αποδεικνύεται - ενδιαφέρεται για την Ελλάδα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, αφού αυτών τα κέρδη αυξάνονται, αντίθετα το μεροκάματο του εργάτη παραμένει σταθερό".

Αναφερόμενος στον πόλεμο ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας σημείωσε: "Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δε συμμετέχει στον πόλεμο, αλλά εκτός από την υπογραφή της, το αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" όχι μόνο συμμετέχει, αλλά κάνει και πλάτες στα ολλανδικά πλοία που ξεφορτώνουν όπλα για τον UCK". Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κατέληξε τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που υποστηρίζουν ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος, πρέπει να πάρουν το μάθημά τους και κάλεσε τους ναυτεργάτες να ψηφίσουν ΚΚΕ για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση.

"Μας έλεγαν ότι όταν θα μπούμε στην ΕΟΚ οι ναυτεργάτες θα φτάσουν στο επίπεδο των Ευρωπαίων συναδέλφων, ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ότι η Κοινή Ναυτιλιακή Πολιτική θα μας δώσει δουλιά, ότι θα δουλέψουμε στα καλά ευρωπαϊκά καράβια. Αυτά όχι μόνο δεν έγιναν, αλλά σήμερα οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν, οι συντάξεις καθημερινά υποβαθμίζονται, το εισόδημά μας έχει καθηλωθεί, οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν καθημερινά". Αυτά τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Μανουσογιαννάκης,αποκαλύπτοντας την ουσία της πολιτικής της ΕΕ σ' ό,τι αφορά τον ναυτεργατικό κόσμο. "Για να μην πάνε στράφι οι αγώνες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα - κατέληξε - για να πάμε ένα βήμα μπροστά, πρέπει να ψηφίσουμε ΚΚΕ. Εμείς την ψήφο του ναυτεργάτη τη θέλουμε για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τα συμφέροντά του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ