Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Ανάσα ζωής για το λαό η ψήφος στο ΚΚΕ

Στη Χαλκιδική περιόδευσε και μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

"Η ψήφος στο ΚΚΕ σ' αυτές τις ευρωεκλογές είναι ανάσα ζωής για το λαό και τον τόπο", τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος,υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χτες βράδυ, στην εκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής. Και υπογράμμισε: "Σε αντίθεση με τα στενά κομματικά, μίζερα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, το ΚΚΕ κατεβαίνει στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο ευρύτατο, αντιπολεμικό, αγωνιστικό. Ψηφοδέλτιο αντίστασης και ελπίδας, στο οποίο συστρατεύονται και άνθρωποι που δεν είναι κομμουνιστές, αλλά συμφωνούν σε βασικές θέσεις υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας της χώρας, το άμεσο σταμάτημα του βρώμικου πολέμου, την κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού".

Και είναι σίγουρο, σημείωσε ο Γ. Μαυρίκος, ότι το ψηφοδέλτιο αυτό, της λαϊκής συσπείρωσης, θα βρει ανταπόκριση στο λαό και θα συγκεντρώσει σημαντικό ποσοστό ψήφων. "Δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις να δοθούν οι δύσκολοι αγώνες του λαού, μετά τις εκλογές, από καλύτερες θέσεις και με μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτούς".

Ο δημοκρατικός λαός της Μ. Παναγίας, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι λαϊκοί αγωνιστές, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Γ. Μαυρίκο, ενώ μεγάλη εντύπωση προξένησε η αναφορά του ομιλητή στις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του πολέμου στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Από νωρίς, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στο νομό, συνοδευόμενος από μέλη της ΝΕ Χαλκιδικής του Κόμματος και τον Ηλία Γκουτζιγιάννη,γραμματέα Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Πρώτος σταθμός, το Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχε συνάντηση με το ΔΣ της Ενωσης Γιατρών του Νοσοκομείου και με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων. Ο Γ. Μαυρίκος διαβεβαίωσε τους γιατρούς του νοσοκομείου ότι για το ΚΚΕ το θέμα διατήρησης της δημόσιας Υγείας είναι ουσιαστικό και σημείωσε πως μόνο μέσα από την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων μπορεί να κατακτηθεί ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων νοσοκομείων και η αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών Υγείας, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Νομαρχία Χαλκιδικής, όπου συζήτησε με τους υπαλλήλους και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορμύλιας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας με 1.051 μέλη και ετήσιο τζίρο στην επεξεργασία και εμπορία βρώσιμης ελιάς, που ξεπερνά τα 4 δισ. δραχμές. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Χριστόφορος Στεφανίδης, ξενάγησε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός. Προβλήματα, που κυρίως προέρχονται από την εχθρική στάση της πολιτείας, η οποία παρεμβάλλει εμπόδια στη λειτουργία του συνεταιρισμού, επειδή ο πρόεδρος και το ΔΣ δεν ανήκουν στην κατηγορία των υποτακτικών της εξουσίας.

Μιλώντας προς τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού, ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε την ανάγκη να βγει από τις εκλογές, ενισχυμένο το ΚΚΕ, που, όπως είπε, "είναι η μόνη πολιτική δύναμη με συνεπή και ξεκάθαρη πολιτική ενάντια στον πόλεμο, πολιτική ειρήνης και συνεργασίας των λαών, πολιτική υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των λαϊκών συμφερόντων, που έχουν μπει στο στόχαστρο της ΕΕ και των άλλων κομμάτων, τα οποία στηρίζουν τον ευρωπαϊκό μονόδρομο". Τέλος, ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την ψήφο τους και να ενισχύσουν την πολιτική της αντίστασης και ρήξης με τα ισχυρά συμφέροντα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ