Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ "ΦΑΓΕ"
"Να πιστέψει ο λαός στη δύναμή του"

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, κατά τη χτεσινή της επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία

Να πιστέψουν στη δύναμή τους, στη δύναμη της οργανωμένης πάλης και να καταδικάσουν με σαφήνεια στις εκλογές την πολιτική της ΟΝΕ και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, κάλεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση, όπου περιόδευσε χτες το πρωί, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Ενα σύγχρονο και μοντέρνο εργοστάσιο, με εργαζόμενους με καθαρές στολές, αλλά σκυφτά πρόσωπα και φόβο στα μάτια, είναι η πρώτη εντύπωση που σου μένει. Η Αλ. Παπαρήγα επισκέφθηκε τα διάφορα τμήματα του εργοστασίου και μίλησε σε εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο της τραπεζαρίας.

"Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε διατυπώσει την ανησυχία μας και την πρόβλεψή μας ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο και όσον αφορά την οικονομία, την ανεργία και είχαμε μιλήσει πολύ συγκεκριμένα και για τον πόλεμο", είπε απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους και συμπλήρωσε πως μετά τις εκλογές ετοιμάζεται να έρθει νέο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση που "θα καρατομεί όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων από το 1914 μέχρι σήμερα".

Επισήμανε ότι "τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει μια εντύπωση στους εργαζόμενους, ότι είστε αδύναμοι, ανίσχυροι, ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα και ότι πρέπει να τα δέχεστε όλα: Τους χαμηλούς μισθούς, την κακή παιδεία και υγεία, την κακή κοινωνική ασφάλιση. Εμείς ένα θα πούμε: ότι δεν υπάρχει αγώνας στον 20ό αιώνα που να πήγε χαμένος. Οι παππούδες μας κατέκτησαν ό,τι κατέκτησαν με αγώνες".

Καταλήγοντας τόνισε ότι "αν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του, οργανωθεί, συνεργαστεί και πάρει πολιτική θέση κατά της ΟΝΕ και του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους. Αρχικά να βάλουμε φρένο για να μη μας τα πάρουν όλα, να μείνουμε όρθιοι και αύριο να μπορούμε να έχουμε γνήσιες λαϊκές κατακτήσεις".

Λίγο νωρίτερα η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τη διεύθυνση της επιχείρησης, η οποία ενημέρωσε για την πορεία της ΦΑΓΕ, αλλά έκανε και μια προσπάθεια να εμφανιστεί μια ωραιοποιημένη εικόνα για το προσωπικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εχουμε καλή συνεργασία είναι πειθαρχικοί".

Στο τέλος της περιοδείας η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις. Οπως είπε ο Κ. Λιαπάτης πρόεδρος του σωματείου "το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η τρομοκρατία που υπάρχει και είναι ενδεικτικό ότι μόλις 38 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προέχουν απεξάρτηση και πρόληψη απ' τα ναρκωτικά (2000-02-18 00:00:00.0)
Ο μονόδρομος της απομόνωσης (1999-03-20 00:00:00.0)
Ψήφος - "χαστούκι" στην κυβερνητική πολιτική (1998-09-29 00:00:00.0)
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ συνολική και σε όλα τα μέτωπα (1997-12-23 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι θα οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο (1997-05-16 00:00:00.0)
Εσπασαν το "κατεστημένο" (1996-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ