Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
συνολική και σε όλα τα μέτωπα

Ενώ 163 βουλευτές ψήφισαν το χειρότερο προϋπολογισμό της μεταπολίτευσης, το ΚΚΕ ανέπτυξε τα κριτήρια ανάπτυξης για το συμφέρον του λαού και της χώρας και απηύθυνε στο λαό κάλεσμα συσπείρωσης και έντασης της πάλης

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η ψήφιση του προϋπολογισμού του 1998. Στη συνολική ψηφοφορία που έγινε, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν 163 ψήφοι υπέρ και 136 κατά, σε σύνολο 299 παρόντων βουλευτών.

Η διαφοροποίηση τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σε επιμέρους προϋπολογισμούς υπουργείων, οδήγησε χτες στην απόφαση του κ. Σημίτη να θέσει τους συγκεκριμένους βουλευτές εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ως το "χειρότερο όλων" από τη μεταπολίτευση, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,τονίζοντας εξαρχής ότι τα κριτήρια, με τα οποία το ΚΚΕ προσεγγίζει το θέμα, δεν είναι από την πλευρά της επίτευξης των στόχων της ΟΝΕ, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Τα κριτήρια ανάπτυξης για το ΚΚΕ, επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα, αφορούν τις συνθήκες δουλιάς και ζωής των εργαζομένων, τα συνδικαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα, το αν αξιοποιούνται οι όποιες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι στην υπηρεσία του λαού. Κριτήριο είναι αν μπαίνουν φραγμοί και εμπόδια στη δράση του μονοπωλιακού κεφαλαίου, αν οι εμπορικές συναλλαγές είναι αμοιβαία ωφέλιμες, αν τα όποια δάνεια γίνονται προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας ή γίνονται με όρους εκχώρησης δικαιωμάτων στο ξένο κεφάλαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Σε τελευταία ανάλυση, κριτήριο είναι το ποιος κάνει κουμάντο σ' αυτό τον τόπο.


ΣΕΛ.  5   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ