Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ
Στην ανεργία 168 εργαζόμενοι

Στη Βουλή έφερε το θέμα το ΚΚΕ, ενώ στο εργοστάσιο περιόδευσε αντιπροσωπεία της ΚΟΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τελευταία μέρα δουλιάς είναι η σημερινή για τους 168 εργαζόμενους της Κλωστοϋφαντουργίας ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.Από αύριο θα μπουν κι αυτοί στην ουρά των ανέργων, ενώ ακόμη δεν έχουν πληρωθεί μέρος της καλοκαιρινής άδειας, μέρος των δεδουλευμένων του Νοέμβρη, όλα τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη και φυσικά το δώρο των Χριστουγέννων. Η επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε και ήδη άρχισε να λειτουργεί στην Κομοτηνή, εκμεταλλευόμενη τα κίνητρα του... αναπτυξιακού νόμου.

Θύματα της αυθαιρεσίας των εργοδοτών, οι 168 εργαζόμενοι δυστυχώς έπεσαν και θύματα της αδράνειας της διοίκησης του σωματείου τους. Χαρακτηριστικό της αντίληψης που καλλιεργούν οι εν λόγω συνδικαλιστές είναι πως χτες επιδίωξαν να τελειώσει γρήγορα η συνάντησή τους, με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε το εργοστάσιο, προκειμένου να μην καθυστερήσει να βγει η τελευταία μεγάλη παραγγελία του εργοδότη... Οταν ο πρόεδρος του σωματείου ρωτήθηκε από τον Γ. Κατσαρό,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί ενώ γνώριζαν εδώ και έναν περίπου χρόνο, δε γνωστοποίησαν έγκαιρα το θέμα και δε ζήτησαν τη συμπαράσταση των κομμάτων, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να κλείσει το εργοστάσιο, απάντησε πως δε θα γινόταν τίποτε. Ενώ, όταν ρωτήθηκε γιατί έστω και τώρα αντί να δουλεύουν, δεν προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, είπε πως δεν αντιδρούν, για να μην τους τιμωρήσει ο εργοδότης, κρατώντας τα δεδουλευμένα τους...

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου και Σταύρος Παναγιώτου.Στο κείμενο σημειώνεται ότι "έχει γίνει πια ρουτίνα, οι διάφοροι επιτήδειοι επιχειρηματίες να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους στην πόλη και να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους είτε στις παραμεθόριες περιοχές, για να κερδοσκοπήσουν με τα κίνητρα (το δωρεάν χρήμα, δηλαδή, που τους δίνει το κράτος), είτε στις γειτονικές χώρες, για να εκμεταλλευτούν τη φτηνή εργατική δύναμη που εκεί τους προσφέρεται.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Ανάπτυξης: Αν προτίθεται η κυβέρνηση να παρέμβει, για να εμποδίσει τη μεταφορά του ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ, για να μη χαθούν οι 168 θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα να τον υποχρεώσει να καταβάλει στους εργαζόμενους όλα όσα τους χρωστά. Επίσης, αν σκέφτεται να πάρει γενικότερα μέτρα, για να σταματήσει αυτό το καταστροφικό για την οικονομία και τους εργαζόμενους παιχνίδι των ιδιωτών, ένα από τα οποία θα μπορούσε να είναι η τροποποίηση του σχετικού νόμου, ώστε κίνητρα να παίρνουν μόνο όσοι κάνουν νέες επενδύσεις στη Θράκη και στις άλλες ακριτικές περιοχές και όχι εκείνοι που μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκεί από τα αστικά κέντρα μόνο για να κερδοσκοπήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ