Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και τώρα ποινικοποίηση και των... ανακοινώσεων!

Καταδικάστηκαν στελέχη του σωματείου εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ μετά από μήνυση του προέδρου της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων για "συκοφαντική δυσφήμιση"! Η ΕΣΑΚ καταδικάζει την πρακτική που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική, πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση

Σε πέντε μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου δραχμών ο καθένας, καταδίκασε χτες το 2ο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών την πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ, Κάτια Νικολάου και Γ. Πέρο,εκδικάζοντας την - πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά - μήνυσητου προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στελέχους της ΠΑΣΚΕ, Α. Φραγκόπουλου,για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ανακοίνωσης που είχε εκδώσει το σωματείο πριν λίγους μήνες!

Ο "συνδικαλιστής", κατά το "διαίρει και βασίλευε", προσφέρθηκε να δώσει "ελεημοσύνη" στους άνεργους του "Ακρον - Ιλιον - Κρυστάλ", το ένα από τα δύο εκατομμύρια που θα πάρει από δύο εργαζόμενους, η δουλιά των οποίων κρέμεται από μια κλωστή! Ωστόσο, είναι αυτός που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ και οι εργαζόμενοι του "Ακρον", αφού και στις δύο περιπτώσεις επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της αδράνειας.

Μάλιστα, χτες στο Δικαστήριο έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι για το κλείσιμο του "Ακρον - Ιλιον - Κρυστάλ" ευθύνεται και η ανακοίνωση του σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ, αφού κάτω από την πίεσή της αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, κάτι που - όπως ισχυρίστηκε - αποδείχτηκε αρνητικό!

Η πρόεδρος του σωματείου Κάτια Νικολάου δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου: "Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων. Καταδικάζονται όσοι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια. Δυστυχώς έτσι "τιμούν" οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές εκείνους που επιμένουν να ακολουθούν τον ταξικό δρόμο, στο πλευρό των εργαζομένων. Πού ήταν όλους αυτούς τους μήνες ο κ. Φραγκόπουλος που εμείς βρισκόμαστε στο δρόμο και προσπαθούμε να περιφρουρήσουμε τη δουλιά μας και τα δικαιώματά μας; Πού ήταν στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στον κλάδο του εμπορίου; Ηταν απών. Δε μας πτοούν τέτοιες ενέργειες".

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο της Τοπικής Επιτροπής Αθήνας της ΕΣΑΚ καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Αθήνας το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Α. Φραγκόπουλο, ο οποίος "έσυρε στα δικαστήρια συνδικαλιστές του ΜΙΝΙΟΝ, στελέχη της παράταξης, επειδή πρωτοστάτησαν στο χώρο του ΜΙΝΙΟΝ ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης για χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και διάλυση της επιχείρησης, με απώτερο στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων του κλάδου".

Το γραφείο της ΤΕ Αθήνας της ΕΣΑΚ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην"πρακτική που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική, πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση", ενώ σημειώνει ότι σ' αυτή τη λογική κινείται η απόφαση του δικαστηρίου. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας και τα Σωματεία να καταδικάσουν έμπρακτα τέτοιες μεθοδεύσεις, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας: "Η τρομοκράτηση των πρωτοπόρων εργαζομένων δε θα περάσει, θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει με τη μεγαλύτερη αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση, την εργοδοσία, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και όσους τους στηρίζουν".

Ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου.

Την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της, καταδικάζει με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής και τονίζει πως "η προσπάθεια για φίμωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δε θα περάσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ